Gianello priznal krivdo, na obzorju težave za Napoli

Nekdanji vratar Napolija Matteo Gianello je priznal, da je v času igranja za klub sodeloval pri nameščanju izidov v serie A.

Objavljeno
10. december 2012 17.30
FBL-ITA-SERIE A-INTER-NAPOLI
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Neapelj - Še enkrat več italijanski »calcio« pretresa škandal, saj je nekdanji vratar Napolija Matteo Gianello na sodišču priznal, da je sodeloval pri nameščanju izidov v serie A. Za svojo vpletenost v nespodobno početje si je prislužil 16-mesečno prepoved igranja nogometa.

Kot je pojasnil Gianello, je pred tremi leti pomagal namestiti izid na majski tekmi med Napolijem in Samdorio. Zmage se je takrat po golu Giampaola Pazzinja (danes nosi dres AC Milana) veselila Sampdoria (1:0) ter zasedla končno četrto mesto v italijanskem prvenstvu, ki prinaša bogato nagrado - igranje v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Pred disciplinsko komisijo Italijanske nogometne zveze sta se danes zagovarjala tudi kapetan Napolija Paolo Cannavaro in branilec Gianluca Grava, ker pristojnih oblasti nista obvestila o spornem dogajanju. Oba nogometaša sta zagotovila, da nista vedela, kaj se dogaja v klubu oziroma na zelenici.

Ponosu Neaplja sedaj grozi odvzem dveh točk, podobno kazen je letos že doletela Sieno, ki so ji odvzeli šest točk, Atalanti so odvzeli dve, medtem ko sta jo Sampdoria in Torino odnesla le s točko minusa.

Napoli je v serie A trenutno na tretjem mestu (33 točk), drugi je Inter, ki je zbral točko več, vodilni Juventus jih ima na svojem računu 38.