Gilletu in Galassu 43-mesečna kazen

Vodstvo italijanskega prvenstva je vratarja Jeana Francoisa Gilleta kaznovalo zaradi vpletenosti v prirejanje izidov tekem.

Objavljeno
16. julij 2013 14.40
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Torino - Italijanska nogometna zveza je sporočila kazni za 20 nogometašev, ki so vpleteni v afero nameščanja izidov.

Najhujšo kazen sta si prislužila vratar Torina Jean Francois Gillet in branilec Anziolavinia Gianluca Galasso, ki jima je vodstvo naložilo prepoved nastopanja v naslednjih 43-mesecih.

34-letni Gillet in 29-letni Galasso sta kot nekdanja člana Barija oziroma Salernitana sodelovala pri namestitvi dveh tekem teh moštev, in sicer maja 2008 in maja 2009, zaradi česar je bil kaznovan tudi italijanski drugoligaš Bari, ki bo sezono 2013/14 začel z minus točko.

Vodstvo Italijanske nogometne zveze je izreklo kazni še za osemnajst drugih nogometašev. Massimo Ganci in Cosimo D'Angelo ne bosta smeli tekmovati štiri leta, deseterica je dobila kazen treh let in šestih mesecev - Raffaele Bianco, Simone Bonomi, Francesco Caputo, Daniele De Vezze, Luca Fusco, Stefano Guberti, Vitali Kutuzov, Alessandro Parisi, Ivan Rajčić in Vincenzo Santoruvo ne bodo smeli tekmovati v naslednjih treh letih in šestih mesecih - šesterica Nicola Belmonte, Massimo Bonanni, Corrado Colombo, Mariano Martin Donda, Santiago Ladino in Vitangelo Spadavecchia pa »zgolj« šestmesečno kazen.

Dva nogometaša, Nicola Strambelli in Willian Pianu, sta bila oproščena vseh obtožb.