Ginola izpadel iz boja

Boj za predsedniški stolček Mednarodne nogometne zveze (FIFA) je moral prisilno zapustiti nekdanji francoski reprezentant.

Objavljeno
31. januar 2015 11.28
FBL-FIFA-GINOLA-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Iz boja za predsedniški stolček Mednarodne nogometne zveze (FIFA) je izpadel nekdanji francoski reprezentant David Ginola. Ne po lastni volji, temveč zato, ker ni izpolnil že prvega pogoja za kandidaturo - ni namreč dobil podpore vsaj petih nacionalnih zvez. Z dolgoletnim prvim možem zveze Seppom Blatterjem se bodo tako na volitvah 29. maja v Zürichu udarili nekdanji izvršni direktor FIFA Jerome Champagne, podpredsednik azijske zveze Ali bin Al-Hussein, prvi mož nizozemske zveze Michael van Praag in nekdanji portugalski reprezentant, sloviti Luis Figo.

»Zavračam namigovanja, da sem odstopil od kandidature. Že kot igralec sem se boril do zadnjega sodnikovega žvižga, tudi pri tej kandidaturi sem šel do konca, žal pa moje ideje o nogometnih reformah niso bile sprejete. Imam mešane občutke: nekoliko sem razočaran, malo jezen, po drugi strani pa tudi ponosen na svojo kampanjo,« je poudaril nekdanji igralec PSG in številnih angleških prvoligašev, ki je prejšnjo nedeljo dopolnil 48 let. Napovedal je že, da bo vrnil vse donacije, s katerimi so mu posamezniki skušali pomagati pri kandidaturi.