Glasovi Handanoviću in Kirmu

Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec bo danes objavil reprezentančni seznam za tekmo z BiH.

Objavljeno
22. januar 2013 11.35
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Srečko Katanec bo danes predstavil seznam reprezentantov, na katere bo računal 6. februarja, ko bo v Stožicah sprejel nekdanjega soigralca Safeta Sušića in njegove nogometne zvezdnike. Nekateri fantje s Katančevega seznama so kljub zimskem obdobju v dobri tekmovalni formi, zato bi bila lahko prijateljska tekma z BiH posebej zanimiva.

V Italiji še vedno odmeva derbi med Romo in Interjem. Francesco Totti je zabil že svoj 222. gol v serie A in le še za tri žoge v mreži zaostaja za slovitim Švedom Nordahlom, ki je kariero sklenil prav v Rimu, velika tekmeca zadnjega desetletja pa sta – po remiju – zapravila možnost za preboj pod vrh.

Slovenski navijači so zabeležili še kaj, denimo imenitno predstavo Samirja Handanovića. Vratar Interja, ki bo na tekmi z BiH predal kapetanski trak reprezentance nasledniku, je bil med najbolje ocenjenimi igralci. Dobro je deloval v modelu igre s tremi branilci, zbral je tri izjemne obrambe; dve v eni akciji, ko sta streljala reprezentant Pablo Osvaldo in Totti, eno še proti koncu tekme, ko je ustavil strel argentinskega reprezentanta Erika Lamele, ob tem se je 23-krat dotaknil žoge in štirikrat uspešno posredoval izven vrat. »Njegova posebnost so obrambe ob strelih po tleh,« so Italijani izpostavili še en podatek o »Sarmi«, ki je, zanimivo, prejel rumeni karton zaradi zavlačevanja igre. Priznanje so mu izrekli tudi navijači Interja v anketi na spletni strani kluba (N = 3473); namenili so mu najvišjo povprečno oceno 7,64 (ocene od 2 do 10), višjo kot Južnoameričanoma Palaciu in Guarinu, ki sta gostom zagotovila točko.

Podobno je navdušil navijače – čeprav nista zmagala ne Inter ne Groningen – Andraž Kirm, ki so ga prvič po prestopu v Groningen razglasili za igralca tekme. Dobro gre tudi branilcema Kölna Mišu Brečku in Dominicu Marohu, ki sta bila tudi na včerajšnji prijateljski tekmi v udarni enajsterici kluba.

Če se bodo našteti znašli na Katančevem seznamu za BiH, pa tam morda (še) ne bo dveh imen: povratnika Milivoja Novakovića, ki si ta čas išče klub, kar je namignil tudi Katanec, in Kevina Kampla, ki je izpustil prijateljsko tekmo Salzburga z Unterhachingom zaradi poškodbe ahilove tetive. Robert Koren pa je že v soboto ponovil, da se ne bo vrnil v reprezentanco in da se je posvetil Hullu in družini.