Olimpiji doma z Aluminijem le točka

Zadnjo tekmo 31. kola so igrali danes v Ljubljani, vodilna Olimpija si je prednost pred Mariborom povečala na pet točk namesto na načrtovanih sedem.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so v boju za prvaka povečali prednost pred Mariborom in Muro, toda danes so osvojili le točko. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so v boju za prvaka povečali prednost pred Mariborom in Muro, toda danes so osvojili le točko. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V nedeljskem nalivu je vodilna Olimpija v Stožicah gostila neugodno moštvo iz Kidričeveg, z morebitno zmago nad Aluminijem bi se odlepila od Maribora za sedem točk in bi si tako priigral lepo zalogo pred prihajajočim tednom s sredinim gostovanjem v Domžalah in nato z vrhuncem velikega ljubljansko-mariborskega derbija v nedeljo.

Toda osvojila je le točko, po prvem polčasu celo zaostajala (0:1), nato pa z učinkovitostjo srbske naveze Vujadin Savić-Đorđe Ivanović izid zasukala. Kazalo je že na prigarane in načrtovane domače tri točke, nakar je Aljaž Krefl, nekoč Olimpijin nogometaš, v finišu zanimive predstave z 11 metrov zadel za remi – 2:2.

Živahen derbi kola, tudi za štajerski prestiž, so v 31. kolu Prve lige Telekom Slovenije uprizorili celjski in mariborski nogometaši, slednjim pa se je tako kot že večkrat med lovom na vrh lestvice zataknilo! Že prvi gol so vijolični prejeli prav nenavadno, ko je Ilija Martinović žogo z glavo poslal v mrežo svojega moštva, sledile so si priložnosti na obeh straneh, toda dejansko tudi pod vodstvom Simona Rožmana, podobno kot prej pri Sergeju Jakiroviću in Mauru Camoranesiju, Maribor ne igra prepričljivo in na pričakovani ravni.

Resda je nekaj upanja Rožmanovemu moštvu z izenačenjem vrnil Rudi Požeg Vancaš, toda hitro in natančno akcijo je v izdihljajih tekme Ester Sokler sklenil z golom za domačo zmago. V Celju je sicer zgodba obratna kot ob Dravi: novi trener Agron Šalja je takoj očitno vlil energijo prvakom minule sezone, ki nazadnje pri prejšnjem strategu, Čehu Jiřiju Jarošiku, še zdaleč niso bili prepričljivi.

Nogometaši CB 24 Tabora in Domžal so se razšli z neodločenim izidom 0:0. Sežanci so sicer odigrali svojo stoto prvoligaško tekmo, a jim tega ni uspelo proslaviti z zmago. Ta bi bila tretja zaporedna, a strelci tokrat niso bili razpoloženi, tako kot ne pri Domžalah, ki so končale niz dveh zmag, so pa četrtič zapovrstjo neporažene in trdno na četrtem mestu lestvice. Tabor je šesti. Zanimivo, da je v uvodu drugega polčasa poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića zamenjal Dragoslav Perić.

V štajerskem derbiju so se bolje odrezali Celjani. FOTO: Blaž Samec/Delo
V štajerskem derbiju so se bolje odrezali Celjani. FOTO: Blaž Samec/Delo


Danes še zadnja tekma 31. kola v Stožicah


Zadnja tekma sobotnega sporeda med moštvoma Kopra in Brava se je razpletla brez zmagovalca – 0:0. Primorci so tako tretjič zapovrstjo ostali brez zmage, imajo zgolj eno na zadnjih sedmih tekmah, na drugi strani pa je Bravo že osem tekem brez slavja, je pa v ne ravno vznemirljivem obračunu prekinil niz dveh porazov.



PrvaLiga Telekom, 31. kolo:
Gorica : Mura 1:5 (Begić 17.; Zirdum 23., avt, Cipot 39., Gorenc 54., Bobičanec 70., Štrakl 90.)
CB24 Tabor : Domžale 0:0
Celje : Maribor 2:1 (Martinović 35., avt, Sokler 89.; Požeg Vancaš 75.)
Koper : Bravo 0:0
Olimpija – Aluminij 2:2 (Savić 57., Ivanović 70.; Petek 12., Krefl 88./11 m)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: