Gliha že izbral, Katanec bo v četrtek

Selektor mlade nogometne slovenske reprezentance Primož Gliha je izbral trindvajseterico za kvalifikacijski tekmi z Litvo in Italijo.

Objavljeno
25. avgust 2015 10.49
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Selektor mlade slovenske nogometne reprezentance Primož Gliha je objavil seznam reprezentantov pred septembrskima kvalifikacijskima obračunoma za EURO 2017 z Litvo in Italijo. Selektorja članske zasedbe Srečka Katanca ta naloga še čaka, svoje adute za ključni tekmi proti Švici in Estoniji bo razkril v četrtek.

V triindvajseterici Glihe je v primerjavi z zadnjim seznamom za Andoro nekaj sprememb. »Seznam je prilagojen poškodbam in vpoklicem v A-reprezentanco. Petar Stojanović, Žan Benedičič in Mitja Lotrič so poškodovani, tako da smo imeli precej težav s popolnitvijo prostih mest. Vpoklicali smo dva debitanta, Grego Sorčana in Amela Džuzdanovića, ki sta z dobrimi predstavami v klubih zaslužila priložnost v mladi reprezentanci Slovenije,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Gliha.

Nekdanji slovenski reprezentant je ogrodje sestavil že na uspešnem turnirju v Ukrajini: »Fantje, ki so sodelovali na turnirju v Ukrajini, imajo določeno prednost. Red je potrebno spoštovati.«

Mladi Slovenci se bodo zbrali v nedeljo v Mariboru, kjer bodo v času priprav nastanjeni pred prvo tekmo z Litvo. Ta bo 4. septembra ob 18.30 na celjski Areni Petrol, medtem ko obračun z Italijani sledi štiri dni kasneje. »Pred tekmo z Litvo je moč zaznati določen strah, saj imamo zelo slabe izkušnje z baltskimi državami, ki so za nas tradicionalno zelo neugodne. Omenjenim reprezentancam običajno ne pripisujemo nogometne veličine, kar pa pomeni, da bo tekma zelo nevarna. Fante moramo pripraviti na to dejstvo,« meni slovenski selektor, ki si v Celju želi zmage: »Tekma z Litvo nam lahko veliko prinese. Šest točk na računu bi namreč pomenilo določen pritisk tudi za Italijo, ki bi v tem primeru še bolj potrebovala zmago. Upam, da bodo fantje to razumeli, saj je lahko vsako drugačno razmišljanje usodno.«