Goričani korak bližje Domžalam

Domžale so izgubile dve točki, več sreče so imeli Goričani, ki so do zmage prišli v finišu tekme proti v Krškem.

Objavljeno
27. februar 2017 00.20
Nogomet Domžale Celje
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Osmoljenci so Domžalčani, srečneži so Goričani. Namesto, da bi že brusili »kopačke« za naslednji korak proti Olimpiji, so bili Domžalčani v Velenju v nenavadnem zaključku tekme ob zmago in dve točki. Domala vseh 90 minut so bili za razred boljši, zapravili so še vrsto priložnosti za povišanje vodstva na 2:0, na koncu pa je v zadnjem napadu na tekmi oziroma po podaji »na pamet« Matea Mužka izenačil Dominik Glavina. Predložek je šel preko domžalskih branilcev, darilo pa je ob Luki Zahoviću najboljši strelec z glavo spremenil v točko.

»Morali bi povišati prednost, toda vseeno sem z igro zadovoljen,« je nesrečen razplet Ob jezeru komentiral gostujoči trener Simon Rožman. Gorica je v Krškem ušla največjim tekmecem za 4. mesto in se približala tretjim Domžalam. Zadevala je takrat, ko je Krško ogrožalo vrata Gregorja Sorčana, gol pa je dobila takrat, ko je narekovala ritem. »Trepetali smo, ko je Krško izenačilo, ampak zmaga je bila zaslužena,« je dejal goriški trener Miran Srebrnič.


Na Bonifiki brez Luke Koper. Največji pokrovitelj je umaknil svojo podporo, kaj bo prinesla bližnja prihodnost, pa je nakazala tudi tekma. Gostitelji so jo sicer odnesli odlično, Celjani so izgubili dve točki, Koprčani osvojili eno. »Morali bi zmagati. Imeli smo igro, priložnosti,« je bil vidno razočaran gostujoči trener Igor Jovičević. Akcija za celjski gol je bila lepa, zaključek mladega strelca Janeza Piška po podaji Rudija Vancaša Požega pa atraktiven. Izenačenje? Po predložku s prostega strela je vratar Matic Kotnik posredoval slabo, žogo je zletela mimo njegovih rok in presenetila Elvedina Đinića, ki je z metra žogo porinil v svojo mrežo. »Našo igro bi morali voditi igralci, ki so pozimi iskali priložnost drugje. Niso telesno pripravljeni, a to je šele začetek,« je razkril slabost in se tolažil hkrati koprski trener Igor Pamić. Če je še tlelo kaj upanja za Radomlje, da bi lahko zaostrilo boj za obstanek, ga je bilo v prvi tekmi drugega dela sezone konec. Aluminij je v drugem polčasu prepričljivo dobil derbi z dna in izzval Krško v boju za 8. mesto.