Goriški izziv koprska ključavnica

Prva liga Telekom Slovenije: dobro razpoloženi nogometaši Maribora v 15. kolu v Celju.

Objavljeno
26. oktober 2013 13.48
NOGOMET
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Zavrč se je v prvem dvoboju 15. kola 1. SNL vrnil v zmagovalni ritem. S 3:1 je premagal Krko in na drugem mestu ujel Luko Koper, ki bo v osrednji tekmi tega vikenda gostovala v Novi Gorici. Danes bosta še dvoboja v Domžalah in Kranju, jutri pa bo v Celju gostoval še Maribor.

Kranj: Triglav – Olimpija (sobota, Vojko Goričan, 15): Povratnika na kranjsko klop Sinišo Brkića zanimajo samo še točke. Redke bodo. Ljubljančani so po zamenjavi trenerja znova tam, kjer so bili že večkrat: na poti, po kateri se želijo z novim trenerjem vrniti v zmagovalne tire. Lisjak Milorad Kosanović se je soočil še s slabo telesno pripravljenostjo igralcev: v tekmi z Domžalčani so igralci sopihali, prijemali so jih krči ...

Domžale: Domžale – Rudar (Roman Glažar, 17.30): Je stožiška bleda predstava napovedala konec domžalskih medenih dnevov? Toliko jalovosti že dolgo ni bilo videti v domžalski igri, v kateri je očiten manko navihanih potez. Trener Luka Elsner nima veliko rešitev, saj je selekcijo igralcev narekovala »fizika pred tehniko«. Ritem z višjimi obrati je še močan domžalski adut, a kar na primer zmore prvi strelec Mate Eterović, še ne zmore Slobodan Vuk.

Nova Gorica: Gorica – Luka Koper (Bojan Mertik, 18): Goriški »azzurri« so se na Bonifiki soočili tudi z njim neznano zgodovino. Trener Luigi Apolloni najbrž ni vedel, kakšna je bila nekoč zemljepisna in politična ureditev, zaradi katere so Italijani v nekdanji coni B veljali za najhujše zlodeje. Zdaj ve, a na Goriškem se Koprčanom vseeno ne more zgoditi gostoljubje v koprski obliki. Nogometa – gledljivega? – bo več kot za polčas, čeprav bo gostujoči trener Rodolfo Vanoli posegel po preverjenem receptu: tekmecev se bo lotil s čvrsto obrambo na meji »ključavnice« (catenaccia) in tudi kakšno zvijačo. Slovitejši kolega Apolloni bo moral biti pazljiv pri izbiri enajsterice. Z minimalnim deležem Slovencev ne bo kruha. To bi že lahko vedel in videl. Ali njegovi italijanski botri s še vedno spornim poslanstvom.

Celje: Celje – Maribor (nedelja, Mitja Žganec, 15): Mariborčane zgoščeni ritem tekem le dviguje, Celjane pa utruja. Posledice vijoličnega podviga v Bruggeju bi bile za Celjane lahko znova strašljive.

Zavrč – Zavrč : Krka: Nogometaši Zavrča so se po osmi zmagi v sezoni vsaj do danes popoldne točkovno poravnali z drugouvrščeno Luko Koper (17). Pot do zmage so si tlakovali že pred odmorom, ko sta najprej v razmaku štirih minut zadela Jože Benko z glavo po podaji Roka Roja in Dino Kresinger, tik pred koncem polčasa je končni izid z drugim golom postavil Benko.