Gospod Navijač izgubil boj z zahrbtno boleznijo

Medijsko znan je postal, ko je lani solznih oči z repliko pokala v rokah spremljal polfinalni razpad Brazilije proti elfu (1:7).

Objavljeno
17. september 2015 08.59
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rio de Janeiro - Brazilska nogometna reprezentanca je izgubila najzvestejšega navijača in, kot so mu radi rekli zaradi svoje neomajne zaljubljenosti v najpomembnejšo postransko stvar na svetu, dvanajstega moža na igrišču. Legendarni brkati Clovis Fernandes Acosta, ki je na srca svetovne javnosti še posebej potrkal ob lanskem sramotnem polfinalnem porazu gostiteljev svetovnega prvenstva proti poznejšim zmagovalcem Nemcem (1:7), je umrl včeraj, star 60 let, potem ko se je skoraj celo desetletje pogumno boril z zahrbtno boleznijo.

Gospod Navijač je svetovna zvezda postal lani, ko je med polfinalom na tribunah štadiona v Belo Horizonteju predano, toda vse bolj trpečega pogleda in solznih oči, objemal repliko zmagovalnega pokala s svetovnih prvenstev, pa čeprav je bila brazilska mreža že do vrha polna žog. Clovis je bil nepogrešljiv del brazilske reprezentance zadnjega četrt stoletja, z njo je obrnil svet, jo spremljal na sedmih svetovnih prvenstvih in izpustil le eno, skupaj si je ogledal več kot 150 dvobojev. Zase je v šali radi dejal, da je (bil) »Brazilec z največ reprezentančnimi nastopi«.