Götze je lahko samo doma in čaka

Borussia – Benfica: v Dortmundu hočejo odslej prodajati mimo Bayerna v Španijo.

Objavljeno
08. marec 2017 01.38
Germany Soccer Champions League
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Dortmund – Pri Borussii se bodrijo, da bodo gotovo napredovali, če bodo ponovili predstavo iz Lizbone, le učinkovitost morajo popraviti. A v nogometu se je že mnogokrat zgodilo, da kdor na prvi tekmi zapravi preveč priložnosti, na revanši naleti na bistveno bolje postavljenega tekmeca.

Prednost Benfice je minimalna, ampak vodstvo z 1:0 je na gostovanju zajeten kapital. Portugalci so še toliko mirnejši, saj skoraj nimajo težav s poškodbami, medtem ko so v Dortmundu prijavili bolniško nekateri najpomembnejši igralci. Kot zadnji Marco Reus, verjetno najboljši član rumeno-črne armade iz industrijskega mesta.

»Ni kaj, Reusova odsotnost je za nas velik udarec,« ni skrival razočaranja trener nemške zasedbe Thomas Tuchel. »Ne morem vam še povedati, kdo bo igral namesto Marca. Ampak ne, ker bi želel kaj skriti, ampak zgolj zato, ker se še nisem dokončno odločil.« Bržkone bo to Andre Schürrle, ki je več kot dostojna zamenjava, a težava je v tem, da potem Borussii primanjkuje udarnih mož s klopi za morebiten popoln napad v drugem polčasu.

V še večjih težavah je nemški junak s svetovnega prvenstva 2014 Mario Götze, saj so ugotovili, da so njegove ponavljajoče se poškodbe mišic povezane s prebavnimi motnjami. Nemški reprezentant je povsem zagrenjen, saj nihče ne ve, kdaj bo lahko spet zaigral. »Vse kar lahko naredi, je, da sedi doma in čaka,« je skomignil z rameni njegov oče Jürgen in pristavil: »Najpomembnejše je, da ga spet spravimo v dobro voljo.«

V zelo dobri volji pa so nogometaši Benfice. V Lizboni imajo v zadnjih dneh vseskozi sonce in preko 20 stopinj Celzija, portugalski prvaki so dobili zadnjih sedem tekem, v odlični formi je napadalec Kostas Mitroglou z 18 goli na zadnjih 17 obračunih. »Benfica bo zagotovo napredovala,« je v domovino sporočil tudi portugalski mladenič Renato Sanches, ki zdaj igra pri Bayernu.

Prav Bayern gre najbolj v nos vsem v Dortmundu, saj jim Bavarci vsako leto izmaknejo enega ali dva vrhunska nogometaša. Ker pri Borussii vedo, da težko zadržijo največje zvezdnike, obenem pa nočejo, da bi odhajali k neposrednemu rivalu, vodstvo kluba išče poslovne partnerje drugje po Evropi, predvsem pri najboljših (in najbogatejših) klubih v Španiji in Angliji. Za obetavnega vezista Juliana Weigla naj bi bili tako v prednosti pri madridskem Realu, za hitronogega Ousmana Dembeleja pa pri Barceloni. Oziroma – kdorkoli, samo, da ni Bayern.