Gremio in Lanus finalista pokala libertadores

Za Lanus bo to sploh prvi nastop v finalu v zgodovini. Gremio se je v finale prebil navkljub porazu na povratni tekmi.

Objavljeno
02. november 2017 13.33
SOCCER-LIBERTADORES-GRE-BNA/
A. V., STA
A. V., STA
Porto Alegre - Argentinski Lanus in brazilski Gremio sta finalista letošnjega nogometnega pokala libnertadores, južnoameriške različice evropske lige prvakov. Prva finalna tekma bo na sporedu 22. novembra v Porto Alegreju, povratna pa teden dni pozneje v Lanusu.

Potem ko si je kot prvi finalni nastop zagotovil Lanus, ki je v polfinalu izločil precej bolj sloviti argentinski klub River Plate, je Gremio do finala prišel s skupno zmago nad ekvadorsko Barcelono.

Na prvi tekmi med River Platom in Lanusom je bil izid neodločen (2:2), na povratni pa je River sicer povedel z 2:0, nato pa je Lanus zrežiral preobrat. Najprej je izenačil z zadetkoma Sanda (45., 46. minuta), nato pa je v zadnje pol ure tekme dosegel še dva gola.

Za Lanus bo to sploh prvi nastop v finalu v zgodovini. Do zdaj so nogometaši Lanusa osvojili pokal Conmebol leta 1996 in južnoameriški pokal leta 2013, z uvrstitvijo v finale pokala libertadores pa so postali še deveti argentinski klub v finalu tega najmočnejšega južnoameriškega nogometnega tekmovanja.

Gremio se je v finale prebil navkljub temu, da je na povratni tekmi na domačem stadionu izgubil proti Barceloni z 0:1. A prva tekma v Guayaquilu se je končala z zmago brazilske ekipe s 3:0, kar je bilo dovolj za napredovanje. Za Gremio bo to peti nastop v finalu pokala libertadores, do sedaj je bil dvakrat (1983, 1995) prvak.