Guardiola optimističen po prvem porazu na Bernabeuu (VIDEO)

Bayern je na prvi polfinalni tekmi lige prvakov proti Real Madridu nadziral posest žoge, ne pa tudi rezultata.

Objavljeno
24. april 2014 09.09
Posodobljeno
24. april 2014 09.09
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Tako kot na torkovi prvi polfinalni tekmi lige prvakov v Madridu, je bil tudi obračun med Realom in Bayernom v znamenju obrambne taktike. Zanjo se je tokrat odločilo domače moštvo, ki pa je vendarle bolje načrtovalo rezultat, bilo nevarnejše v protinapadih in tudi zmagalo z 1:0.

Bayern je imel v prvem polčasu kar 80-odstotno posest žoge, toda edini gol je iz prve priložnosti zabil Real. Karim Benzema je po podaji Fabia Coentraa zadel v 19. minuti tekme. Branilci evropske lovorike so se nato vso tekmo zaman trudili prebiti obrambni zid Madridčanov, a neuspešno. Tudi ko se jim je ponudila kakšna priložnost, je niso dovolj natančno zaključili.

»Manjkala nam je pika na i v zaključih akcij. Rezultat seveda ni idealen, toda še vedno nas čaka povratna tekma, po kateri še vedno lahko napredujemo. Analizirali bomo to tekmo in se nato odločili, kako se bo najbolje lotiti druge tekme, da izpolnimo to nalogo,« je po tekmi povedal treber Pep Guardiola, ki je na štadionu Santiago Bernabeu doživel šele prvi poraz. A je dejal, da ostaja optimističen. »Celo bolj kot sem bil pred prvo tekmo,« je dodal.

Tudi vodstvo kluba je prepričano, da lahko moštvo na Allianz Areni ob podpori 60.000 navijačev obrne izid sebi v prid. Tudi padec forme na zadnjih tekmah (po osvojitvi naslova v bundesligi so bili brez zmage na treh tekmah) ga ne skrbi. »Mislim, da še nobena ekipa ni v tolikšni meri dominirala na Bernabeuu kot je Bayern. A dejstvo je, da smo nadzorovali posest, ne pa tudi rezultata. Zdaj moramo storiti vse, da ga dosežemo na povratni tekmi,« je povedal športni direktor Matthias Sammer.

Franck Ribery in Arjen Robben sta brez uspeha trudila, da bi od strani obšla Realovo obrambo, še najboljšo priložnost je imel ob koncu tekme Mario Götze, a je strel ubranil vratar Iker Casillas. »Manjkalo nam je malo sreče. Želeli bi si drugačnega rezultata, a ostajamo pozitivni pred naslednjo tekmo. Že večkrat smo dokazali, da znamo obrniti rezultat,« je po tekmi dejal kapetan Philipp Lahm.

Guardiola je sicer po tekmi tudi priznal, da Bayern ni držal ritma z zelo hitrimi nogometaši Reala, zlasti v protinapadih. »Madrid ima zares prave atlete. So nogometaši, a hkrati pravi tekači. Lahko je reči, da bi morali bolj neposredno napadi proti vratom, toda takoj ko je žoga hitreje potovala naprej, se je z veliko hitrostjo vrnila nazaj in znašli smo se v nevarnosti,« je še razkril sinočnje stanje na igrišču. Guardiola je še dodal, da pričakuje podoben potek na povratni tekmi. »Treba bo najti pravo ravnovesje, še vedno pa pričakujem, da bomo morali blažiti njihove protinapade,« je povedal.

Ancelotti: Ronaldo še ni bil pravi

Bolj zadovoljni so bili po tekmi seveda v Realu. Trener Carlo Ancelotti je hvalil svojo ekipo, ki je tudi brez pravega učinka prvih zvezdnikov Cristiana Ronalda in Garetha Bala, uspela zmagati. Ronaldo se je po štirih tekmah premora prvil po poškodbi, Bale je v zadnjih dneh prebolel gripo. »Če sta pri le 50 odstotkih, nam ni lahko. Toda nismo želeli, da tvegata. Ronaldo je igral dobro, a še ni bil čisto pravi. Bolje bo že na povratni tekmi,« je dejal Ancelotti.

Trener Madridčanov se sicer zaveda, da prednost gola ni velika, vseeno pa bodo v München odšli v psihološki prednosti in z mislijo na 10. evropski naslov. »Rezultat je dober. Vedeti moramo, da bomo na drugi tekmi še trpeli, toda znova bomo dali vse, da se uvrstimo v finale,« je dejal.