Guardiola pred tekmo z Barco še ugiba o svojem moštvu

Pred polfinalom lige prvakov: zmaga za vse boljšo Barcelono z 8:0, poraz za oslabljeni Bayern z 0:2.

Objavljeno
03. maj 2015 13.18
SOCCER-GERMANY/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Pred sredinim prvim polfinalnim obračunom v ligi prvakov med Barcelono in Bayernom, so veliko bolj zaskrbljeni v moštvu nemških prvakov. Medtem ko je Barca včeraj v španskem prvenstvu s kar 8:0 prerešetala mrežo Cordobe, je Bayern izgubil proti Bayerju iz Leverkusna. Glavna skrb za trenerja Pepa Guardiolo, ki se bo pomeril proti svojemu nekdanjemu moštvu, so seveda poškodbe. Kot je dejal, nima pojma, koliko igralcev bo imel na voljo.

»Ne vemo, kako bomo sestavili ekipo za tekmo proti Braci. Nisem prepričan, kakšno je stanje Roberta Lewandowskega in Francka Riberyja in tudi ne vem, kdaj bomo vedeli, ali lahko nastopita. Postava še nikakor ni osnovana,« je povedal Španec, ki pa že ve, da bo moral v boj s Katalonci brez Arjena Robbna. Slednji se je vrnil komaj prejšnji teden in se znova poškodoval, zato bo počival do konca sezone. V polfinalu nemškega pokala proti Borussii se je poškodoval tudi Lewandowski, ki okreva po zlomu ličnice, doživel je tudi lažji pretres možganov. Riberyju gleženj zdravijo že od 11. marca.

Resda je pred dvema letoma iz polfinala v ligi prvakov s kar 7:0 napredoval Bayern, toda tokrat bo bržkone v vlogi favorita Barcelona, ki na zadnjih tekmah rešeta mreže kot za stavo. Nazadnje je Getafe premagala s 6:0, včeraj Cordobo z 8:0. Ob visoki zmagi je znova blestel Urugvajec Luis Suarez, ki je zabil tri gole, dva je dodal Lionel Messi, med strelce pa so se vpisali tudi še Neymar, Gerard Pique in Ivan Rakitić.

Cordoba, ki ni zmagala že vse od januarja, je bila tako lahek plen za Katalonce, zdržala pa do 42 minute. Toda v naslednjih 11 minutah prvega in nato drugega polčasa so padli štirje zadetki in tekma je že bila odločena. »Do prvega gola smo si ustvarili veliko priložnosti, bali smo se že, da to ne bo naš dan. Po golih Rakitića in Suareza je bilo lažje, vesel sem teh pomembnih treh točk,« je po tekmi povedal trener Luis Enrique in pred sredino tekmo še napovedal, da bo nemške prvake napadel z najmočnejšo postavo.