Guardiola: Premagali smo najboljše na svetu

Luis Enrique: Odličnih prvih 40 minut je bilo v celoti naših, nato nas je pokopala odločilna lastna napaka.

Objavljeno
02. november 2016 11.56
SOCCER-CHAMPIONS-MCI-FCB/
J. P.
J. P.

Manchester - Medtem ko so nogometaši Barcelone prva dva domača dvoboja skupine C lige prvakov opravili z odliko, saj so Celticu in Manchester Cityju skupaj zabili kar enajst golov in prejeli nobenega, pa jim na gostovanjih ne gre tako gladko. Potem ko so se v Mönchengladcbachu pošteno mučili z Borussio (2:1), so šli sinoči na Otoku tudi prvič na kolena, s 3:1 jih je odpravil City pod taktirko Pepa Guardiole, ki je na katalonskem vročem stolčku sedel med letoma 2008 in 2012.

Španski prvak je dobro začel in po zaslugi Lionela Messija tudi prešel v vodstvo, odtlej pa so vsi trije streli gostiteljev v okvir vrat končali za hrbtom nerazpoloženega Marc-Andreja ter Stegna. »Odličnih prvih 40 minut je bilo v celoti naših, nato nas je pokopala odločilna lastna napaka. Pač nismo roboti. Kadar prejmeš gol na takšen način, si vselej otežiš delo. Nasprotnik je naše spodrsljaje izzval in nato unovčil ter dominiral preostalih 50 minut dvoboja. V nogometu se dogaja marsikaj, nisem zaskrbljen,« je strnil vtise Barcelonin trener Luis Enrique.

Precej bolj se je, razumljivo, smejalo Guardioli: »Vse se je obrnilo na glavo po izenačujočem zadetku. Po odmoru smo bili kompaktnejši, žogo smo osvajali z visokim presingom. Z boljšim izkoriščanjem protinapadov bi zmagovalca odločili že prej. Seveda še nismo na pričakovani ravni, trije, štirje meseci nas ločijo od nje, je pa zmaga nad najboljšim kolektivom na svetu izjemno pomembna. Za napredovanje potrebujemo vsaj še eno.« City trenutno zaseda drugo mesto skupine C s sedmimi točkami. Barcelona jih ima devet, Borussia štiri, Celtic, ki je še brez zmage, pa dve.