Guardiola vse bližje klopi Arsenala?

Če bo Pep Guardiola prihodnjo sezono deloval na Otoku, bo zagotovo sedel na klop Arsenala, ki ima prednost pred tekmeci.

Objavljeno
12. december 2012 19.00
afp guardiola
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Arsenal - Namigovanja, govorice in ugibanja o tem, katero moštvo bo v prihodnji sezoni vodil Pep Guardiola se nadaljujejo. Danes je sicer dokaj zanesljivi portal goal.com objavil ekskluzivno novico, v kateri pišejo, da bo Katalonec prevzel vodenje Arsenala, v kolikor se odloči za selitev na Otok.

Guardiola, ki trenutno uživa na počitnicah v New Yorku, kjer si polni baterije, ima sicer številne ponudbe največjih evropskih klubov. Na svoji klopi naj bi ga namreč želeli videti pri Interju, AC Milanu, PSG, Bayernu in nenavsezadnje tudi Manchester Cityju.

»Če se Guardiola odloči za selitev v Anglijo, bo prevzel vodenje Arsenala. V klubu se dobro zavedajo, da ga zanima sodelovanje. Lahko zatrdim, da Chelsea ne pride v poštev, saj tam ne razmišljajo dolgoročno in se trenerji prepogosto menjajo. Poleg tega, ima Pep odlične odnose z Arsenom Wegnerom,« so pri goal.com navedli izjavo »osebe, ki je blizu Guardiole«.

Topničarji tudi v tej sezoni ne blestejo, zadnji neuspeh so doživeli sinoči, ko jih je v petem kolu ligaškega pokala šokiral četrtoligaš Bradford City.

Kljub spodrsljaju, je vodstvo Arsenala še enkrat več izrazilo podporo francoskemu strokovnjaku, ki ima veljavno pogodbo do leta 2014. Ob tem sicer priznavajo, da je sam Wenger dejal, da bodo po koncu sezone na novo ovrednotili njegovo delo - v primeru, da bo čutil, da njegovo delo ne prinaša rezultatov, bi znal odstop ponuditi kar sam.