Guardiola z mislimi tako pri Bayernu kot pri Cityju, Hiddinku ponudba s Kitajske

Španski nogometni trener Pep Guardiola pravi, da je kot ženska in lahko počne več stvari hkrati.

Objavljeno
06. februar 2016 10.34
Š. Ro.
Š. Ro.

München - Pred dnevi je španski nogometni trener Pep Guardiola končno razkril svoje načrte za prihodnost: da se bo po končani sezoni iz Bayerna preselil v Manchester City, včeraj pa na novinarski konferencio tem prvič tudi javno spregovoril. Vprašali so ga, kako namerava usklajevati ti dve vlogi: nemške prvake mora uspešno pripeljati do konca sezone, hkrati pa že razmišljati, koga bo imel v ekipi po selitvi na Otok.

»Sem kot ženska, lahko počnem veliko stvari naenkrat,« se je pošalil avtor nekaterih največjih uspehov Barcelone, ob tem pa zanikal, da bi njegovi načrti motili sedanje delo v klubu. »Vem, da je malo čudno, da pri Bayernu nekdo sam konča delo. Ampak na delo s to ekipo bom ostal osredotočen do konca,« je zbodel sedanje delodajalce. Poudaril je še, da so v klubu za njegov odhod vedeli že mesec dni, pogovarjali pa so se o tej možnosti že od konca lanske sezone.

Guardiola je decembra sporočil, da ne bo več podaljšal pogodbe, že takrat pa je jasno izrazil željo, da bi se preselil v Anglijo. Trenersko pot bo po juniju, ko se bo nehala njegova bavarska zgodba, nadaljeval v Manchestru, kjer pri Cityju pričakujejo in upajo, da bodo tudi z njegovo pomočjo (in neomejenimi denarnimi vložki lastnikov) prevzeli primat mestnega tekmeca Uniteda.

Hiddink razkril ponudbo s kitajske

Trener angleškega Chelseaja Guus Hiddink pa je razkril, da je dobil ponudbo iz kitajske lige. Pri tem podrobnosti ni razkril, dal pa vedeti, da bi se lahko po koncu sezone, ko se mu izteče pogodba s Chelseajem, pridružil stanovskima kolegoma Svenu Goranu Erikssonu in Luisu Felipeju Scolariju, ki prav tako vodita kluba v bogati kitajski ligi.

Moštvo Jiangsu Suning, ki ga vodi nekdanji Chelseajev branilec Dan Petrescu, je denimo včeraj v svoje vrste za rekordnih 50 milijonov evrov že zvabil Brazilca Alexa Teixeiro. Prestopni rok se na Kitajskem konča 26. februarja, Kitajci pa naj bi tačas za številne nakupe igralcev in trenerjev porabili kar 259 milijonov evrov.