Guardiola zavrnil govorice o selitvi iz Bayerna

Trener Bayerna Pep Guardiola naj bi se dogovarjal, da v naslednji sezoni prevzame vodenje Manchester Cityja.

Objavljeno
11. maj 2015 16.19
FOOTBALL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Potem ko so nemški prvak konec tedna doživeli že četrti zaporedni poraz, med katerimi je bil najhujši tisti v Barceloni na prvi polfinalni tekmi lige prvakov, so se znova razširila namigovanja o odhodu trenerja Pepa Guardiole. Govorice so prišle tudi z Otoka, Španec naj bi bil po mnenju nekaterih kandidat za novega trenerja pri Manchester Cityju.

Guardiola je na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjim povratnim obračunom z Barcelono jasno zavrnil namigovanja, da zapušča bavarski klub. Znova je poudaril, da se mu bo pogodba s klubom iztekla šele prihodnje leto, dotlej pa bo zagotovo ostal. »O, fant. Že 200 milijonkrat sem povedal, da imam po pogodbi še eno leto in da bom v klubu tudi v naslednji sezoni. To je to,« je bil jasen eden najboljših trenerjev na svetu, ki si ga mnogi želijo videti kot naslednika Manuela Pellegrinija pri zdaj že bivših angleških prvakih.

Sodeč po nekaterih informacijah, pa naj bi bili namigi povsem utemeljeni. »Če moje informacije držijo, se strani že dogovarjata, velika možnost naj bi obstajala, da bi z delom začel že v naslednji sezoni,« je razkril nekdanji nogometaš Dietmar Hamann, ki sodeluje s televizijo Sky.

Guardioli naj bi lastniki Manchester Uniteda že ponudili 22 milijonov evrov na leto, da bi City končno postavil na zemljevid lige prvakov in ga vrnil na angleški vrh, ki ga letos zavzel Chelsea pod vodstvom velikega trenerskega tekmeca Guardiole Joseja Mourinha. Špancu se pogodba z Bayernom izteče junija 2016. Z Bavarci je v dveh letih osvojil pet naslovov, pred tem jih je z Barcelono v štirih letih kar 14.