Handanović bi lahko kmalu zavladal Italiji

Naši nogometaši na tujem: danes večina zanimivih tekem. Navidezni »suši« bo sledila »poplava« spektaklov.

Objavljeno
23. september 2017 01.47
Italy Soccer Serie A
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Privrženci bojev v najmočnejših nogometnih prvenstvih po Evropi bi si lahko privoščili oddih. Konec tedna ne bo odmevnejših derbijev, toda navidezna »suša« pomeni le zatišje pred »poplavo« spektakularnih tekem, ki bo sledila v prihodnjih tednih.

Naslednji teden bodo igrali derbija v Milanu (Roma) in Londonu (ManCity), še teden pozneje bodo tekme Inter – Milan, Roma – Napoli, Livrpool – Manchester United in Atletico – Barcelona. Najboljši bodo želeli pričakati oster ritem, ki ga bo popestril še reprezentančni odmor, s čim večjo bero točk. To velja tudi za Inter, ki s trenerjem Lucianom Spallettijem doživlja večplasten preporod.

Vnovič granitna obramba črno-modrih je logično izpostavila tudi Interjevega vratarja Samirja Handanovića, ki je v prvih petih kolih serie A trikrat ohranil mrežo nedotaknjeno (razlika v golih 11:2). Inter je očitno prebrodil krizo po naslovu evropskega prvaka na krilih Joseja Mourinha, Samuela Eto'oja in Diega Milita, vnovič redno napada vrh Apeninskega polotoka.

Ni čudno, da je Handanović obljubil zvestobo klubu do leta 2021, z novo pogodbo bi se lahko prebil med največje vratarje slovite inštitucije. Na posebni lestvici vratarjev, ki so ubranili največ strelov z bele točke v italijanskem DP, zaseda drugo mesto za Gianluco Pagliuco (24, Handanović 23, Marchegiani 17, Moro 16, Buffon 14, …), nekdanjega slovenskega reprezentanta pa krasi najvišji odstotek ubranjenih enajstmetrovk (33 %, Pagliuca 26 %, Marchegiani 27 %). Jutrišnja tekma Interja z Genoo prihaja kot naročena za zbiranje točk, podobno naslednji izziv z avtsajderjem Beneventom. Nato sledi ura in pol resnice proti Milanu …