Handanović na mestnem derbiju ohranil mrežo nedotaknjeno

AC Milan je doživel nov boleč poraz, saj je moral na mestnem derbiju priznati premoč Interju na čelu s Handanovićem.

Objavljeno
07. oktober 2012 21.47
Posodobljeno
07. oktober 2012 21.55
Italy Soccer Serie A
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - V sedmem kolu italijanskega nogometnega prvenstva je bil na sporedu veliki mestni derbi, saj sta se na štadionu San Siro pomerila AC Milan in Inter na čelu s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Bolj uspešni so bili modro-črni, ki so slavili zmago z 1:0, edini zadetek je dosegel Walter Samuel.

Inter ima sedaj na svojem računu 15 točk, AC Milan ostaja pri skromnih sedmih - vprašanje ostaja kako dolgo bo še na trenerskem mestu ostal Massimiliano Allegri, ki se mu praktično že od začetka sezone maje stolček.

Samuel zadel že v tretji minuti

Črno modri so povedli že po vsega treh minutah igre. Po predložku je bil na drugi vratnici najbolj spreten Walter Samuela, ki je izkoristil slabo posredovanje domačih branilcev in z glavo premagal Christiana Abbiatija. Po prejetem zadetku so pobudo prevzeli rossoneri, a bili v finišu akcij premalo zbrani. Prav v zadnji minuti prvega polčasa je imel lepo priložnost za izenačenje Bojan Krkić, a se je izkazal Handanović in žogo odbil v kot.

Popolna, a jalova terenska premoč rossonerov

V uvodnih minutah drugega polčasa pa je Inter ostal na zelenici le z desetimi igralci, saj si je Yuto Nagatomo zaradi igranja z roko prislužil še drugi rumeni karton. Rossoneri so povsem prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču, toda v napadu jim nikakor ni šlo. Allegri je že v 56. minuti okrepil prav napad in v igro poslal še Robinha. 

V 64. minuti pa se je z odlično obrambo izkazal Handanović. Nepričakovano je s kakih 25 metrov skušal presenetiti Ricardo Montolivo, a je slovenski vratar uspel odbiti njegov močan strel. Rdeče-črni so imeli še naprej velikansko terensko premoč, v 74. minuti je Robinho skušal podati do rezervista Gianpaola Pazzinija, ki pa je malce zamudil pred Handanovićem in zapravil veliko priložnost.

V 80. minuti je Handanović po zmedi v domačem kazenskem prostoru dobil nenameren udarec v glavo s strani Pazzinija, a jo je k sreči odnesel brez poškodbe. Že v naslednjem napadu so do prve priložnosti v drugem polčasu prišli tudi gostje, a je bil Abbiati na pravem mestu. Minuto kasneje je v kazenskem prostoru padel Pazzini, a so domači ostali brez dosojene enajstmetrovke, tekma se je končala z minimalno zmago Interja.

Postavi obeh moštev

Milan: Abbiati; Bonera, Mexes, Yepes, De Sciglio; Montolivo, de Jong; Emanuelson, Boateng, El Shaarawy; Krkić.

Inter: Handanović; Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo; Coutinho, Milito, Cassano.

Italijansko prvenstvo, 7. kolo

AC Milan- Inter 0:1

(Samuel 3.)