Handanović: Vedno sem želel igrati za velik klub

Slovenski kapetan je v Milanu že podpisal pogodbo in uradno postal novi član Interja.

Objavljeno
05. julij 2012 10.56
Posodobljeno
05. julij 2012 11.21
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Slovenskemu reprezentančnemu kapetanu Samirju Handanoviću se bo danes očitno izpolnila dolgoletna želja, saj je na pragu prestopa v veliki Inter. Že včeraj pozno zvečer so italijanski novinarji ujeli Ljubljančana ob prihodu v evropsko prestolnico mode.

Handanović je v Milanu že opravil prvi del zdravniških pregledov, nato pa na sedežu moštva tudi podpisal pogodbo. »Do podpisa je prišlo malo pred peto uro popoldne, končno je vse na svojem mestu. Zame so se zanimali tudi drugi klubi, vendar je bil Inter izmed vseh najkonkretnejši. Pokloni Cezarja mi zelo laskajo, za prijazne besede se mu lepo zahvaljujem,« je povedal Handanović, novi član »nerrazzurov«.

Moratti: Handanović del moštva prihodnosti

Predsednik Interja Massimo Moratti je pojasnil, da je tudi Handanovićev prestop del velike prenove Interja, saj naj bi gradili moštvo za prihodnost, ki temelji predvsem na mladih igralcih. »Sem zelo vznemirjen in samozavesten. Ustvarjamo namreč nekaj, kar bo trajalo. Projekt temelji na mladih nogometaših, simbol vsega pa je (trener Andrea) Stramaccioni. To je "leto nič" za Inter. Vsaka tovrstna sprememba je seveda tvegana, a nas ni strah,« je pojasnil italijanski mogotec in dodal, da bo Inter že v prihodnji sezoni vnovič igral v ligi prvakov (letos jih čakajo nastopi v evropski ligi).

»Že dlje časa si želim igrati v velikem klubu. Zelo sem vesel, ker sem prišel sem,« je bil prvi komentar Handanovića, ki je še dodal: »Ne vem še, kdaj bo potekala moja uradna predstavitev, najprej se moram pogovoriti še z nekaterimi ljudmi. Zahvaljujem se vsem pri Udineseju. V prihodnjih dneh bom našel način, da se oddolžim zvestim navijačem, rad bi se zahvalil tudi družini Pozzo.«

27-letni slovenski kapetan ni želel komentirati situacije okoli prvega vratarja Interja Julia Cesarja, saj je dejal le, »da je komaj prispel«. Je pa zato prestop že komentiral Brazilec, ki je prihoda Handanovića očitno vesel.

»Handanović je zelo dober vratar. Za naše moštvo je bolje, da ima tri močne vratarje. Sam sem še naprej zaposlen pri Interju, saj imam veljavno pogodbo vse do leta 2014,« je dejal 32-letni brazilski čuvaj mreže. Že dlje časa se sicer za njegove usluge mestni tekmec AC Milan.

Handanović je skupaj z argentinskim vezistom Matíasom Silvestrejem (Palermo) že na zdravniškem pregledu pri Interju, tako da ga do podpisa pogodbe očitno res loči le še nekaj ur. Kot smo včeraj že poročali, naj bi podpisal podpisal štiriletno pogodbo v višini 11 milijonov evrov, Udinese pa bi v zameno dobil tudi 20-letnega branilca Marca Davideja Faraonija.

Handanovića so italijanski novinarji že ujeli v Milanu