Handanovićevi milijoni za vratarsko elito

Prestop Samirja Handanovića v sloviti Inter se je znašel na šestem mestu najdražjih prestopov nogometnih vratarjev na svetu.

Objavljeno
06. julij 2012 13.35
G. N., šport
G. N., šport

Ljubljana - Ginaluigi Buffon (54,2 milijona evrov), Manuel Neuer (24), David De Gea (22), Angelo Peruzzi (17,8), Fernando Muslera (11,75)! To je prva peterica najdražjih prestopov nogometnih vratarjev na svetu. Na vrhu druge peterice ali na 6. mestu je že naš reprezentančni vartar Samir Handanović, za katerega je Inter plačal Udineseju 11 mio € odškodnine.

Handanovićev prestop med največje ima še večjo težo, ker je bil realiziran v obdobju hude gospodarske krize, ki je udarila tudi po blagajnah največjih in najbogatejših klubov. Oziroma vsaj pri razvrščanju prednostnih prestopov in vratarji niso v ospredju.

Na slovenski lestvici največjih prestiopov je Handanović zaostal le za Zlatkom Zahovićem. Leta 199 je Olympiakos za njegovo selitev iz Porta v Pirej odštel 15 mio € odškodnine. Najboljši strelec Slovenije je nato opravil še dva prestopa vredna 8,5 mio € in 8 mio €. Tretji je Tim Matavž. Za Šempetrčana je PSV Eidnhoven plačal 7 mio €. Drugi vidnejši prestopi naših nogometašev so se sukali med milijonom ali dvema €.