Hasan Salihamidžić novi športni direktor Bayerna

Dolgoletni reprezentant BiH je zamenjal Matthiasa Sammerja, ki je zaradi zdravstvenih težav sestopil že pred letom dni.

Objavljeno
31. julij 2017 20.05
J. P.
J. P.

München - Nemški mediji so imeli prav: münchenski Bayern je novega športnega direktorja leto dni po tem, ko je iz zdravstvenih razlogov sestopil Matthias Sammer, tudi uradno našel v dolgoletnem reprezentantu BiH Hasanu Salihamidžiću, ki je večji del igralske kariere - med letoma 1998 in 2007 -, ki jo je sklenil pred petimi leti, preživel ravno na Bavarskem.

Vodstvo Bayerna na čelu z izvršnim direktorjem Karl-Heinzem Rummeniggejem in predsednikom Ulijem Hoeneßom ga je predstavilo na današnji novinarski konferenci in pojasnilo, da je z njim podpisalo triletno pogodbo, ki poteče 30. junija leta 2020. »V Salihamidžiću imamo osebo, ki Bayern pozna zelo dobro,« je izpostavil Rummenigge.

Štiridesetletni nekdanji zvezdnik je v bundesligi zbral 234 nastopov in prispeval 31 zadetkov, v majici bavarskega giganta pa osvojil enajst velikih lovorik - šest ligaških, štiri pokalne in eno v ligi prvakov. Po odhodu iz Münchna, kamor se je preselil iz Hamburga, si je kruh služil še pri Juventusu in v zadnji aktivni sezoni pri Wolfsburgu.