Hazard najboljši nogometaš v Angliji

Begijec Eden Hazard je bil s strani sindikata nogometašev Anglije (PFA) izbran za najboljšega igralca leta.

Objavljeno
27. april 2015 10.15
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Belgijski reprezentant v vrstah Chelseaja Eden Hazard je bil s strani sindikata profesionalnih nogometašev Anglije (PFA) izbran za najboljšega igralca leta, nagrado pa je prejel na včerajšnji podelitvi v Londonu.

24-letni Hazard je na 33 tekmah dosegel 13 golov in 8 podaj, Chelsea pa je z njegovo pomočjo že osvojil angleški ligaški pokal in mu odlično kaže tudi v boju za naslov državnega prvaka, saj ima deset točk prednosti pred Manchester Cityjem in Arsenalom.

»Zelo sem vesel. Nekega dne bi rad bil najboljši, letos sem igral res zelo dobro. Lepo je, ko te izberejo igralci, oni vedo vse o nogometu. Trener Jose Mourinho mi je pomagal do napredka, imamo fantastične igralce, poleg tega pa se zelo dobro razumem s soigralci,« je povedal Belgijec.

Nagrado za najboljšega mladega nogometaša v Angliji je prejel 21-letni napadalec Tottenhama Harry Kane, ki je z dvajsetimi goli drugi najboljši strelec državnega prvenstva, pred njim je le Argentinec Sergio Agüero (21).

Šest igralcev Chelseaja v enajsterici sezone

Znana je tudi najboljša postava sezone, v katero je bilo uvrščenih šest igralcev iz trenutno vodilnega moštva Chelsea.

Idealno enajsterico sestavljajo vratar David De Gea (Manchester United), branilci John Terry, Garry Cahill, Branislav Ivanović (vsi Chelsea) in Ryan Bertrand (Southampton), vezisti Eden Hazard, Nemanja Matić (oba Chelsea), Alexis Sanchez (Arsenal) in Philippe Coutinho (Liverpool) in napadalca Diego Costa (Chelsea) ter Harry Kane (Tottenham).