Higuain na pragu Barcelone, Xavi na izstopnih vratih

Dolgoletni ključni mož nogometnega velikana Barcelone Xavi Hernandez ima na mizi ponudbo katarskega Al Sadda.

Objavljeno
16. junij 2014 15.04
FBL-WC-2014-MATCH11-ARG-BIH
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona − Po poročanju španske Marce naj bi bil v okviru prenove španskega nogometnega velikana Barcelone med okrepitvami za prihodnjo sezono tudi argentinski reprezentančni napadalec Gonzalo Higuain, ki je svojčas branil tudi barve večnega tekmeca, madridskega Reala.

Šestindvajsetletni član italijanskega prvoligaša Napolija naj bi bil že tik pred podpisom pogodbe s španskim podprvakom, vendar pa je njegov dosedanji delodajalec namigovanja o odhodu zvezdnika iz kluba kategorično zavrnil: »Medijske govorice o prodaji Gonzala Barceloni so brez vsakršne podlage.« V zgodbo se je vmešal še en katalonski časnik Sport, ki zatrjuje, da na seznamu želja novega Barçinega trenerja Luisa Enriqueja sploh ni Higuaina.

Glasne pa so tudi govorice o prometu v nasprotno smer. Katalonsko prestolnico naj bi namreč po Victorju Valdesu, Carlesu Puyolu in Cescu Fabregasu zapustil tudi eden ključnih mož igralskega kadra v zadnjem desetletju in pol, 34-letni Xavi Hernandez, ki naj bi imel na mizi ponudbo bajno bogatega katarskega kluba Al Sadd, ki mu je za triletno obdobje pripravljen izplačati 25 milijonov evrov. Xavi verjetno ne bo pretirano pomišljal, saj mu je novi trener Enrique že dal jasno vedeti, da njegovo mesto v začetni enajsterici ni zabetonirano.