Higuain se bo hladil štiri tekme

Napadalec Napolija Gonzalo Higuain bo zaradi incidenta na tekmi z Udinesejem moral počivati na naslednjih štirih tekmah.

Objavljeno
05. april 2016 18.39
M. Ž.
M. Ž.

Neapelj - Italijanski prvoligaš Napoli je doživel udarec v borbi za naslov državnega prvaka, saj bo na naslednjih štirih tekmah moral igrati brez prvega strelca lige Gonzala Higuaina.

Argentinski napadalec je na nedeljskem ligaškem obračunu z Udinesejem (1:3) v 75. minuti prejel drugi rumeni karton, s čimer pa se ni mogel sprijazniti in je najprej odrinil glavnega sodnika in nato grozil, da bo napadel Udinesejevega branilca Felipeja, tako da so ga z igrišča morali pospremiti soigralci.

Odlični napadalec, ki je s tridesetimi goli z naskokom najboljši strelec lige, bo zaradi tega incidenta moral izpustiti kar štiri izmed preostalih sedmih ligaških tekem - manjkal bo na tekmah z Verono, Interjem, Bologno in Romo -, za nameček pa plačati še 20.000 evrov kazni. Njegovi delodajalci so se že pritožili na kazen. Na tekmi je bil izključen tudi Napolijev trener Maurizio Sarri, ki je bil zaradi protestov poslan na tribuno, zaradi svojega dejanja pa bo moral izpustiti eno tekmo.

Napoli je zaradi nedeljskega poraza poslabšal svoj položaj v borbi za naslov prvaka in za vodilnim Juventusom zaostaja za šest točk.