Higuain z roko pomagal Realu do zmage?

Real Madrid je na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala ugnal Valencio (2:0), nocoj še dvoboj Barcelona - Malaga.

Objavljeno
16. januar 2013 07.55
Posodobljeno
16. januar 2013 08.42
Spain Soccer Copa del Rey
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - V zadnjih tednih razočarani navijači Real Madrida so sinoči dobili vsaj tolažilno nagrado, saj so njihovi ljubljenci na domačem štadionu Santiago Bernabeu prišli do zmage nad Valencio (2:0) na prvi četrtfinalni tekmi španskega pokala.

»Galaktike« je v 37. minuti v vodstvo popeljal francoski golgater Karim Benzema, v drugem polčasu pa so bili nekoliko bolj nevarni »netopirji«. Tako je imel domači vratar Iker Casillias, ki je tekmo tokrat začel v prvi postavi, v 67. minuti nemalo težav, da je ubranil nevaren strel Roberta Soldada. Končni rezultat je v 73. minuti postavil Anders Guardado, ki je po pritisku Gonzala Higuaina zatresel svojo mrežo.

Prav zadetek Guardada danes buri duhove, saj so pri Valencii prepričani, da je gol s pomočjo igre z roko dosegel Higuain, kar se vidi tudi na televizijskem posnetku. »Po slabem sojenju smo bili več kot očitno oškodovani,« je rohnel gostujoči trener Ernesto Valverde.

Zvečer bo Barcelona na prvem četrtfinalnem dvoboju na Camp Nou gostila Malago (21.30), medtem ko se bo Sevilla pomerila z Zaragozo (19.30). V četrtek bo odigrana še zadnja četrtfinalna tekma, Atletico Madrid bo gostil Real Betis.