Huda kazen za Leonarda: devet mesecev brez nogometa

Športni direktor PSG Leonardo je dobil hudo kazen zaradi »fizičnega napada« na sodnika.

Objavljeno
31. maj 2013 10.32
France PSG Leonardo
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pariz - Vodstvo francoske nogometne lige (LFP) je ostro kaznovalo športnega direktorja Pariz St. Germaina Leonarda. Zaradi »fizičnega napada« na sodnika ne bo smel opravljati svojega dela naslednjih devet mesecev.

Leonardo, sicer nekdanji vrhunski nogometaš Brazilije, AC Milana in Interja, je v začetku maja letos porinil sodnika, ko je ta po remiju z Valenciennesom zapuščal igrišče. Čeprav se je incident zgodil v tunelu, so ga ujele televizijske kamere.

PSG se bo sicer pritožil na visoko kazen, vendar je malo verjetno, da bo uspel s pritožbo, saj za Leonarda to ni bil prvi tovrstne primer. Temperamentni Brazilec je v tej sezoni že prišel navzkriž z delilci pravice in jih večkrat javno kritiziral. Razlog za njegovo dejanje 5. maja je bila izključitev Thiaga Silve zaradi nestrinjanja s sodniško odločitvijo.

Odzvali so se tudi že iz PSG in dejali, da se bodo pritožili na odločitev LFP. Zapisali so, da gre za izjemno ostro kazen in napovedali, da športni direktor še naprej uživa polno podporo vodstva kluba. Lastniki pariškega kluba iz Katarja so sicer razmišljali, da bi Brazilca postavili za trenerja, če bi dosedanji strateg Carlo Ancelotti zapustil klub, toda ta možnost je sedaj očitno že prečrtana.