Huda poškodba Schweinsteigerja

Na četrtfinalnem obračunu nemškega pokala proti Stuttgartu si je zvezdnik Bayerna strgal vezi v gležnju.

Objavljeno
09. februar 2012 14.31
P. M., Delo.si
P. M., Delo.si

Stuttgart - Na četrtfinalem obračunu nemškega pokala je Bayern München z 2:0 odpravil Stuttgart, a je za zmago, ki jim prinaša nastop v polfinalu, plačal visoko ceno.

V 17. minuti so namreč ostali brez pomembnega člana ekipe vezista Bastiana Schweinsteigerja, ki si je v enem od dvobojev strgal vezi v desnem gležnju in bo z igrišč odsoten nekaj tednov.

»Trenutno je nemogoče napovedati, kdaj se bo vrnil na nogometne zelenice,« je pojasnil klubski zdravnik Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt. Dodal je še, da bo imel Schweinsteiger teden dni nogo v mavcu, nato pa bo nosil poseben čevelj.

Zagotovo pa bo 27-letni nemški reprezentant izpustil prvo tekmo osmine finala lige prvakov, kjer se bo Bayern meril z Baslom. Zvezdnik kluba iz bavarske prestolnice v tej sezoni nima sreče z zdravjem, saj se je v začetku leta šele vrnil na igrišča po operaciji rame v novembru, sedaj pa bo moral zaradi nove poškodbe spet počivati nekaj tednov.

Nadarjeni mladi Švicar novi član Bayerna

Prav danes pa je Bayern podpisal štiriletno pogodbo s švicarskim nogometašem albanskega rodu Xherdanom Shaqirijem, ki nosi dres Basla. Vrednost prestopa za 20-letnega vezista je ocenjena na okoli 12 milijonov evrov, Shaqiri pa bo na Bavarsko pripotoval šele po koncu sezone.

»Zadovoljni smo, da smo podpisali pogodbo z enim največjih mladih talentov evropskega nogometa,« je bil zadovoljen športni direktor nemškega kluba Christian Nerlinger. Nova okrepitev je razveselila tudi trenerja moštva Jupp Heynckes, ki je pohvalil predvsem njegovo inteligenco v igri in atraktivna preigravanja.