Huntelaar zabil gol Angležem in nato nezavesten obležal na zelenici

Klaas-Jan Huntelaar in Chris Smalling sta po prijateljskem obračunu Anglije in Nizozemske (2:3) končala v bolnišnici.

Objavljeno
01. marec 2012 09.01
Posodobljeno
01. marec 2012 09.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Po dolgih in predvsem sušnih 35 letih je izbrana vrste Nizozemske na kultnem štadionu Wembley le uspela ugnati domačo Anglijo, ki jo je na sinočnji prijateljski tekmi vodil začasni selektor Stuart Pearce. »Oranje« je po dramatični končnici slavilo s 3:2, junak tekme pa je bil Arjen Robben, ki je zabil dva gola, vključno z odločilnim v drugi minuti sodnikovega podaljška.

Prijateljsko tekmo je sicer zaznamovalo hudo trčeneje nizozemskega napadalca Klaasa-Jana Huntelaarja in angleškega branilca Chrisa Smallinga v 59. minuti. Situacija je bila še toliko bolj nenavadna, ker je Huntelaar najprej zabil gol z glavo, a že v naslednji sekundi nezavesten obležal na zelenici, saj je ob strelu z glavo trčil z robustnim Angležem. Golgater nemškega Schalkeja je kljub krvavljenju iz nosa lahko brez pomoči odšepal na klop, medtem ko so morali branilca Manchester Uniteda z nosili odnesti z zelenice, oba pa sta nato končala v bližnji bolnišnici.

»Sumimo, da je Huntelaar utrpel poškodbo glave, zato smo ga poslali na pregled v bolnišnico. V slačilnici je sicer izgledal precej bolje kot na zelenici, ko se je zdelo, da sploh ne ve kje se nahaja,« je po tekmi pojasnil nizozemski selektor Bert van Marwijk. Nemški Bild danes piše, da naj bi imel Huntelaar celo zlomljeno čeljust.

Podobna novica je prišla tudi iz angleškega tabora. »Chris je moral v bolnišnico. Ko sem govoril z njim, je bil sicer zavesten, a se bojim, da gre za hujšo poškodbo, saj je imel odprto glavo. Naše misli so z njim in upam, da se bo kmalu vrnil na igrišča,« pa je dejal začasni angleški selektor Stuart Pearce. Slednji je še dodal, da se ne vidi v vlogi angleškega selektorja za daljše obdobje, je pa pripravljen voditi reprezentanco na prihajajočem Euro 2012.