Ibrahimović bo počival vsaj mesec dni

Prvi mož PSG Naser Al-Khelaifi je potrdil, da mora poškodovani superzvezdnik Zlatan Ibrahimović mirovati vsaj štiri tedne.

Objavljeno
03. april 2014 21.45
SOCCER-CHAMPIONS/IBRAHIMOVIC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Prvi mož francoskega nogometnega prvaka PSG Naser Al-Khelaifi je potrdil, da trener Laurent Blanc verjetno vsaj prihodnje štiri tedne ne bo mogel računati na švedskega superzvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki je moral v včerajšnjem prvem četrtfinalnem dvoboju lige prvakov (PSG je pred domačimi navijači s 3:1 odpravil Chelsea, priljubljeni napadalec pa se ni vpisal med strelce) predčasno, v 68. minuti, z igrišča s poškodovano stegensko mišico. Resda je želel ostati v igri, a ni trener želel niti slišati za kaj takega.

»Zlatan je opravil pregled z magnetno resonanco. Uradne izvide še vedno čakamo, po našem mnenju pa bo odsoten vsaj štiri tedne,« je poudaril Al-Khelaifi. Klubski zdravnik Eric Rolland, ki še ni dal dokončnega odgovora, dopušča tudi možnost, da bi bilo lahko klubske sezone za švedskega reprezentanta celo že konec.

Ibrakadabra, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih skupaj dosegel rekordnih 40 golov, od tega deset v ligi prvakov, bo zagotovo manjkal v torkovem povratnem četrtfinalnem obračunu s Chelseajem v Londonu, očitno pa bo moral izpustiti tudi finale francoskega pokala z Lyonom v soboto, 19. aprila.