Ibrahimović bo tožil švedskega trenerja zaradi dopinških obtožb

Ulf Karlsson trdi, da je Zlatan Ibrahimović v času igranja za Juventus užival prepovedana sredstva. Nogometaš ga bo tožil.

Objavljeno
07. april 2016 18.09
M. Ž.
M. Ž.

Göteborg - Nekdanji atletski trener Ulf Karlsson je slovitega napadalca Paris Saint-Germaina Zlatana Ibrahimovića obtožil, da je med letoma 2004 in 2006 kot član Juventusa užival prepovedana sredstva. Nogometašev agent Mino Raiola se je že odzval in dejal, da bodo zoper Karlssona vložili tožbo.

Nekdanji švedski atletski trener je za tamkajšnji časopis Sport Bladet dejal: »Ibrahimović je v šestih mesecih pridobil deset kilogramov, to je nemogoče za takšno obdobje. Prepričan sem, da jemal prepovedana poživila. Tudi drugi švedski igralec Ekdal je pridobil osem kilogramov,« je povedal Karlsson, ki svojih izjav še ni umaknil ali preklical, češ da gre njegovo izjavo povezovati s splošno razpravo o dopingu v športu in takratno prakso, ki so jo izvajali v Juventusu.

Na te besede se je ostro odzval Mino Raiola in stopil v bran svojemu varovancu: »Karlsson je storil napako, zoper njega bomo vložili tožbo. Na svetu so ljudje, ki so polni jeze. Karlsson je mogoče nekdanji atlet, ki mu je spodletelo, mogoče pa je samo nevoščljiv. V času Zlatanovega igranja za Juventus v klubu ni bilo nikakršnega dopinga, testirali so ga vsaj petnajstkrat. Te obtožbe so nesmiselne. O njih sem govoril tudi z Zlatanom, ki ga je bolj sram zaradi dejstva, da je včeraj zgrešil enajstmetrovko (na tekmi četrtfinala lige prvakov proti Manchester Cityju, op. p.). Rekel mi je, da ni njegova naloga, da komentira te obtožbe.«