Ibrahimović: Milan mi je vrnil nasmeh na obraz

Vodstvo kluba PSG je danes tudi uradno predstavilo svojo najodmevnejšo okrepitev - Zlatana Ibrahimovića.

Objavljeno
18. julij 2012 17.26
Posodobljeno
18. julij 2012 18.44
FBL-FRA-PSG-IBRAHIMOVIC
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Pariz - Potem ko je včeraj švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović le potrdil selitev iz Milana v Paris Saint Germain, ga je danes vodstvo bogatega francoskega kluba tudi uradno predstavilo kot novega igralca.

Ibrahimović je s francoskim prvoligašem podpisal triletno pogodbo. Njegov prestop je bil vreden približno 20 milijonov evrov, ob tem pa naj bi »Ibrakadabra« letno prejemal po 14 milijonov evrov plače. »Želim se zahvaliti vodstvu kluba in športnemu direktorju Leonardu za ves trud, ki so ga vložili. Nekaj, kar se je zdelo nemogoče, so spremenili v mogoče. Vesel sem, da lahko sedim na tem mestu. Po dolgih dogovorih, sem končno igralec PSG-ja. To je še en velik korak v moji karieri, še ena izpolnitev sanj,« je povedal Ibra.

Kot je povedal, si je PSG zastavil zanimiv projekt, v katerega ne dvomi. »Točno sem vedel, kaj želim. Želim biti del zgodovine tega kluba in prepričan sem, da bomo zgodovino tudi pisali. Sem sem prišel zmagovat, ničesar drugega. Prepričan sem, da bodo lovorike že kmalu prišle,« je še obljubil švedski zvezdnik, ki se je iz Milana v PSG preselil skupaj s Thiagom Silvo.

»Pridružil smo se sanjski ekipi. Storili bodo vse za zmago. Že zdaj imajo v ekipi nekaj velikih imen, navsezadnje so podpisali tudi z enim najboljših branilcev na svetu, Thiagom Silvo. Dokler imam njega za seboj, vem, da mi ni treba gledati nazaj,« je pohvalil tudi svojega soigralca, ki je po prestopu za 42 milijonov evrov postal najdražji nogometaš v francoski nogometni zgodovini.

Dvojec velja za enega najboljših na svetu, po njunem odhodu, bo tako v Milanu zazijala velika luknja. Vseeno je Ibrahimović zavrnil govorice, da so ga k prestopu nagovorili močno zadolženi rdeče-črni. »Nihče me ni nagovarjal k temu. To je bila izključno moja odločitev. Priznam, da sem bil v Milanu zelo srečen. Tam so mi vrnili nasmešek na obraz. To je klub, ki mi bo vedno ostal v srcu,« je še povedal nogometaš, ki se je v Milano zatekel po velikem razočaranju v Barceloni v sezoni 2009/10. »Omogočili so mi, da pridem v PSG, zato se jim zavaljujem in jim želim vse dobro.«

Katarski lastniki francoskega kluba imajo v naslednji sezoni visoke načrte. Med njimi bo glavni, da najhujšemu tekmecu Montpellerju odvzamejo francoski naslov in da se med najboljše zavihtijo tudi na mednarodnih zelenicah. Ibrahimović je sicer že četrti nogometaš, ki je v PSG prišel iz serie A. Ob njem in Silvi so se Francozi okrepili še z argentinskim napadalcem Ezequielom Lavezzijem in 19-letnim vezistom Marcom Verrattijem.

Ibrahimović je pozneje v središču Pariza pozdravil številne francoske navijače in pred Eifflovim stolpom poziral z dresom svojega novega kluba.