Ibraimi preprečil poraz Maribora v Ljudskem vrtu

Slovenski prvak Maribor se je na prijateljski tekmi s Kubanom iz Krasnodarja razšel z izidom 2:2.

Objavljeno
08. julij 2015 23.19
NOGOMET
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu igrali prijateljsko tekmo s Kubanom iz Krasnodarja iz iztržili neodločen rezultat 2:2.

Za varovance Anteja Šimundže je bila to zadnja pripravljalna tekma pred prvo evropsko preizkušnjo - dvobojem drugega kola kvalifikacij lige prvakov z Astano - ki bo 14. julija v Mariboru.

Približno 1500 gledalcev je vse štiri gole videlo v drugem polčasu. Za prvega so v 47. minuti poskrbeli domačini. Agim Ibraimi je stekel po levi strani in podal proti oddaljeni vratnici, kjer je žogo pričakal Dalibor Volaš in jo s pomočjo gostujočega branilca Romana Bugajeva poslal v mrežo.

Kuban je izenačil v 56. minuti, ko je Temuri Bukia izvedel prosti strel in z osemnajstih metrov žogo udaril po tleh, mariborski nogometaši v živem zidu pa so jo preskočili in Jasmin Handanović jo je le nemočno pospremil v mrežo.

Gostje so le dve minuti kasneje zadeli še drugič. Lorenzo Melgarejo je po desni strani stekel v protinapad, si na robu kazenskega prostora žogo namestil na levico in s strelom v daljši kot premagal Handanovića.

Mariborčani so v 69. minuti ponudili priložnost povratniku po poškodbi Željku Filipoviću, za katerega so bile to prve minute na zelenici po 15. aprilu.

Po le treh minutah nadaljevanja so gostitelji poravnali izid. Strelec je bil Agim Ibraimi, ki je z razdalje natančno meril v zgornji levi kot gostujočega gola. Končni izid tekme je bil 2:2.

Prijateljska tekma

Maribor - Kuban Krasnodar 2:2 (0:0)

(Volaš 47., Ibraimi 72.; Bukia 56., Melgarejo 58.)


Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Ibraimi, Kabha (82./Dervišević), Mertelj (69./Filipović), Vršič (69./Bohar), Tavares, Volaš (82./Zahović).

Kuban Krasnodar: Belenov, Šunjić, Xandao, Bugaev, Rabiu, Bukia, Ignatjev, Melgarejo, Tkachev, Manolev, Balde.