Idealno za Maribor in Olimpijo

1. SNL: Četrto kolo bodo odprli na dnu, končali na vrhu.

Objavljeno
05. avgust 2016 19.08
Nogometaš Domžal Matic Črnic po uspešno izvedenem kazenskem strelu na tekmi tretjega kroga kvalifikacij evropske lige, med Domžalami in West Ham Unitedom. Ljubljana, Slovenija 28.julija 2016. [nogomet,nogometaši,NK Domžale,West Ham United,Črnic
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Pred nogometaši v 1. SNL je zanimivo 4. kolo, ki bo vnovič raztegnjeno čez tri dni. Danes ga bodo odprli na dnu lestvice v Domžalah, v ponedeljek zvečer ga bosta končala najboljša slovenska kluba v 29. novodobnem slovenskem clasicu v Ljudskem vrtu.

Domžale: Radomlje – Aluminij (sobota, 18.15; sodnik Borošak):
Napočil je čas tudi za prvo prvenstveno točko ta čas najslabših klubov v ligi. Oziroma najmanj za enega od njiju. Radomlje in Aluminij sta doslej povečini igrala le v 2. SNL in prav štiri njune tekme v tej sezoni 1. SNL bi lahko določile ime kluba, ki se bo maja 2017 vrnil »tja, kamor sodi«. To ne pomeni, da popoldne v Domžalah ne bo zanimivo.

Krško: Krško – Gorica, (18.15; Sagrković): V (vrhunskem) nogometu težko govorimo o smoli, četudi drži, da bi se lahko Krčani nazadnje v Stožicah sklicevali na ta dejavnik. Toda nič hudega, prave tekme za današnje gostitelje šele prihajajo. Mednje sodi tudi snidenje z Goričani, ki so pragmatično preboleli pričakovano ekspresni izpad iz Evrope. Na štadionu Matije Gubca lahko pričakujemo izenačen in (vsaj taktično) zanimiv dvoboj ekip, ki igrata organizirano, zato ni izključena delitev plena.

Koper: Koper – Celje, (20.15; Perić): Prihodnost NK Luka Koper je morda povezana tudi s prihodnostjo koprskega župana, ki vsaj potihem računa na večjo besedo pri prihodnosti Luke Koper d. d. in posledično večji koncesnini za mestno občino Koper. Po treh kolih se zdi, da bo županu lažje uspelo s koncesnino kot napovedjo o Kopru v nogometni ligi prvakov. Zmagovalca primorsko-štajerskega dvoboja bomo resda dobili predvsem na igrišču. Morda pa bo dvoboj klasičnih prvoligašev, v katerem so bili večkrat uspešnejši Koprčani, zelo zanimiv.

Velenje: Rudar – Domžale (nedelja, 18.15; Ponis): Za Domžalčani je uspešna evropska zgodba. O Maticu Črnicu je poročal BBC, o trenerju Luki Elsnerju s polstranskim člankom tudi francoski L'Equipe. Toda pravljice je konec, ob Velenjskem jezeru bo sledil pravi preizkus za Elsnerja in njegove adute. Morebiten podvig v Londonu bi tako ali tako mejil na senzacijo. Okrepljene in vse bolj samozavestne Domžale ne želijo biti le vmesna postaja za Olimpijo in Maribor. Za uresničitev takšnih načrtov so nujne zmage na gostovanjih pri klubih à la Rudar, četudi »s težkimi nogami in z izpraznjenim motivom«.

Ljudski vrt: Maribor – Olimpija (ponedeljek, 20.15; Kajtazović): Največji slovenski derbi prihaja ob pravem času za oba akterja. Štajerci bodo v ponedeljek zvečer leteli kot naviti, navdahnjeni z motivom po novi evropski zmagi. Tudi Ljubljančani se nahajajo v zanimivem obdobju: zbirajo točke kot po tekočem traku, četudi navijači še niso videli idealne predstave Vanolijeve zasedbe na igrišču. Kdo ve, morda bo Olimpija izbruhnila prav v Ljudskem vrtu, čeprav je v derbijih vse znano: štejejo le točke.