Igralci Parme bodo sami plačali potne stroške

Zadnjeuvrščeni italijanski prvoligaš je močno zadolžen in tik pred izključitvijo iz serie A, a mu igralci ne obračajo hrbta.

Objavljeno
23. februar 2015 20.50
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Parma - Zadnjeuvrščeni italijanski nogometni prvoligaš Parma, ki je v 23 dvobojih vpisal pičlih enajst točk (za nameček pa so mu eno še kazensko izbrisali), je na robu finančnega zloma. Pasovi se krčijo na vseh koncih in krajih, klub je močno zadolžen in tik pred izključitvijo iz »serie A«, denarja ni niti za najnujnejše - celo za prevoze na gostovanja ne! Nedeljska domača tekma z Udinesejem je bila odpovedana, ker kolektiv ni mogel več pokriti stroškov organizacije. Toda, če so že denarnice prazne, pa so igralci še vedno lačni dvobojev, kar je potrdil kapetan Alessandro Lucarelli.

Po njegovem so fantje, ki že od začetka sezone za svoje delo niso plačani, še naprej pripravljeni nositi Parmin dres, prevoz na gostujoče obračune pa bodo, če bo treba, plačali tudi iz lastnih žepov. »Ne morete si predstavljati, kaj vse smo doživeli pod mandati štirih predsednikov. Jezen sem bil, ker v nedeljo nismo smeli igrati, a smo že začeli priprave za prihodnji dvoboj. Če ne bo denarja za avtobusni prevoz, bomo šli na tekmo s petimi, šestimi avtomobili in bomo sami pokrili vse potne stroške,« zatrjuje 37-letni veteran, ki je v Parmini majici v sedmih sezonah zbral že 222 nastopov. »Po sedmih letih v klubu se počutim, da mi ta dres pripada. Če bo treba, bom igral tudi v serie D,« je neomajen Lucarelli.