Ilić se je odločil za selitev na Japonsko

Slovenski reprezentančni branilec Branko Ilić se je iz Astane preselil k japonski Urawi, kjer bo njegov soigralec Zlatan Ljubijankić.

Objavljeno
06. januar 2016 09.13
Posodobljeno
06. januar 2016 09.31
FBL-EUR-C1-BENFICA-ASTANA
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Japonski prvoligaš Urawa Reds je na svoji spletni strani objavil novico, da se je okrepil s slovenskim reprezentančnim branilcem Brankom Ilićem.

32-letni branilec je od lanskega poletja igral za kazahstansko Astano, s katero je v tej sezoni nastopal tudi v ligi prvakov in odigral vseh šest tekem skupinskega dela, zdaj pa je sprejel ponudbo Urawe.

Ilić ne bo edini slovenski reprezentant v tem klubu, saj je njegov član tudi napadalec Zlatan Ljubijankić. V naslednji sezoni japonskega prvenstva bodo tam aktivni trije Slovenci, poleg Ilića in Ljubijankića se je za odhod na Japonsko odločil tudi napadalec Nejc Pečnik, novi član Omiye Ardije.

»Vesel sem, da se bom na Japonskem pridružil velikemu klubu Urawi Reds. Dal bom vse od sebe, da ekipa zmaga na vsaki tekmi in da s tem vnesemo zadovoljstvo med navijače,« je za spletno stran kluba povedal Ilić, ki je kariero začel leta 2001 pri Olimpiji, nato pa igral še za Domžale, Betis, Moskvo, moskovsko Lokomotivo, Anorthosis, Hapoel Tel Aviv in Partizan.