Iličić poživil igro odpisanih

Kako so igrali: Slovenija je bila boljša, ko je bilo v ekipi več ustvarjalnih mož.

Objavljeno
05. september 2016 08.30
SOCCER-WORLDCUP-LTU-SVN/
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Jan Oblak: Ko je kmalu po začetku tekme ponovil napako Handanovića izpred dveh let, je nakazal, da to ne bo njegov večer. Pri prvem golu je podcenil udarec Černycha, hkrati je stal predaleč od prve vratnice. Pri drugem golu se je predolgo spraševal, ali naj gre iz vrat ali ne.

Bojan Jokić: V jubilejnem 80. nastopu za Slovenijo je igral solidno, le v 34. minuti se je zapletel s Cesarjem, posledično je 21-letni Slivka razkril, kako obetaven nogometaš je lani igral za Goričane.

Boštjan Cesar: Pred njim kotirajo le Zahović, Novaković, Udovič, Šiljak in Aćimović. Bolj kot dosežen gol je za zgled mlajšim njegova nepopustljivost do zadnje sekunde.

Miral Samardžić: Morda bi lahko Černycha podrl pred evrogolom za 1:0, hkrati drži, da sta ostala branilca tedaj brez pomoči zveznih igralcev. V seštevku je dobil veliko večino številnih zračnih dvobojev.

Nejc Skubic: Eden od trojice igralcev (ob Kamplu in Oblaku), ki naj bi jih zdelala bolezen. Igral je napadalno, posledično je ostal Samardžić pri golu brez njegove pomoči.

Benjamin Verbič: Pogrešali smo formo iz Københavna, ni deloval kot mlad fant, ki je lačen zmage.

Rene Krhin: Eden od najboljših skakalcev v jati. Le želimo si lahko, da bi bil iz tekme v tekmo bolj zanesljiv, saj je eden ključnih igralcev.

Valter Birsa: Eden od najboljših slovenskih nogometašev po Zlatku Zahoviću ima pri ocenjevanju visoko postavljeno letvico. Zdi se, da ni pokazal vsega, kar bi lahko, če upoštevamo njegovo formo pri Chievu.

Kevin Kampl: V 60. minuti bi skoraj »zakuhal« zaostanek z 0:3 ... Na tribuni smo dobili vtis, da ni igral na položaju, ki ga omenja selektorju v odprtih »pogajanjih«.

Robert Berić: V peti minuti si ni priboril prostora za zaključek sijajne akcije soigralcev. Napadalca sta bila večkrat v napoto drug drugemu.

Roman Bezjak: Dobil je močna udarca v gleženj, a je ostal gibljiv. Pred golom Krhina je zgrešil nemogoče.

Josip Iličić: »Jojo« je odločilno poživil igro Slovenije v drugem polčasu, četudi naj bi bila njegova stegenska mišica načeta, podal je za oba gola. V tekmah s Slovaško in Anglijo, ko bo več prostora, bo prišel njegov tip igralca še bolj prav.

Srečko Katanec: Slovenija je bila boljša, ko je bilo v ekipi več ustvarjalnih mož, saj sta prej Bezjak in Berić pogosto nemo(čno) opazovala podaje soigralcev pred litovskim Alamom.