Inter v pokalu izločil Napoli

Nogometaši Interja so v četrtfinalu italijanskega pokala z 2:0 premagali Napoli. Handanović je branil vso tekmo za Milančane.

Objavljeno
19. januar 2016 23.38
M. Ž.
M. Ž.

Neapelj - Nogometaši Interja so v četrtfinalu italijanskega pokala v Neaplju premagali Napoli z 2:0 in se kot tretji uvrstili v polfinale.

Milančani, pri katerih je vso tekmo branil Samir Handanović, so oba gola dosegli v drugem polčasu. Strelec prvega je bil Stevan Jovetić, ki je v 74. minuti s približno dvajsetih metrov natančno meril v levi kot domačega gola.

Gostitelji so se v 88. minuti znašli v še težjem položaju, saj je Dries Mertens zaradi simulacije prekrška v gostujočem kazenskem prostoru prejel svoj drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča.

Neapeljčani so z deseterico pritisnili proti vratom Interja, kar so Milančani kaznovali v 92. minuti. Stevan Jovetić je na svoji polovici začel protinapad in z globinsko podajo zaposlil Adema Ljajića, ta pa je sam stekel proti vratarju Pepeju Reini in ga premagal s strelom v desni spodnji kot.

Napoli je imel v 94. minuti priložnost, da ublaži poraz, ko je z roba kazenskega prostora natančno sprožil Gonzalo Higuain, a se je izkazal Samir Handanović.

Inter se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem jutrišnjega dvoboja med Laziem in Juventusom, preostali par pa tvorita Milan in Alessandria.

Italijanski pokal, četrtfinale

Napoli - Inter 0:2 (0:0)

(Jovetić 74., Ljajić 92.)

Napoli: Reina, Strinić, Koulibaly, Chiriches, Hysaj, Lopez (66./Jorginho), Valdifiori, Allan (59./Hamšik), Mertens, Gabbiadini (71./Higuain), Callejon.

Inter: Handanović, Nagatomo, Miranda, Jesus, Telles, Medel (87./Melo), Kondogbia, Bibiany, Ljajić, Perišić (73./Palacio), Jovetić.

--------------------------

Sreda

Lazio - Juventus (20.45)

Že odigrano

Spezia - Alessandria 1:2 (1:0)

(Calaio 20./11-m; Bocalon 83., 92.)

AC Milan - Carpi 2:1 (2:0)

(Bacca 14., Niang 29.; Mancosu 50.)