Iščejo rešitev za Kampla in Iličića

Evropska liga: snidenje nekdanjih nogometnih soigralcev Andraža Šporarja in Roberta Berića.

Objavljeno
17. februar 2016 21.39
Leverkusen's Kevin Kampl applauses the supporters after the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Bayer 04 Leverkusen in Bremen, Germany, Saturday, Sept. 26, 2015. (AP Photo/Joerg Sarbach)
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – V »normalnih« razmerah bi morali drevi predstaviti svoje nogometno znanje štirje slovenski reprezentanti, katerih klubi bodo igrali prve tekme 1/16 finala evropske lige. A bi se lahko zgodilo obratno: da ne bomo videli na igrišču prav nobenega od njih.

Nogometni izpit najvišje ravni bi moral opravljati Josip Iličić, saj se bo Fiorentina pomerila s Tottenhamom, trenutno enim od najboljših angleških klubov. »Jojo« se je v zadnjih dneh boril z eno od različic gripe, ki mu je vzela ogromno moči, zato se ne zdi verjetno, da bi ga trener Paulo Sousa poslal v igro. V Toskani bo šlo kljub temu za pravi derbi klubov s podobno dilemo: ali usmeriti moči v boj za ligaški vrh ali evropsko lovoriko?

Sousa je priznal, da se je znašel pred velikim izzivom, čas bo razkril, kako hitro si bo povrnil moči Iličić. Skoraj zanesljivo bo počival tudi Kevin Kampl, motor igre Bayerja iz Leverkusna, ki mu bo trener Roger Schmidt namenil premor po 29 odigranih tekmah v sezoni (2287 minut). Schmidt išče alternativno rešitev in bi lahko v Lizboni poslal na položaj zadnjega zveznega igralca turškega plejmejkerja Hakana Çalhanogluja.

Slovenski navijači bodo prikrajšani za neposredni derbi napadalcev, na katere računa reprezentanca – Roberta Berića in Andraža Šporarja. Prvi še ni nared po poškodbi kolena, drugi je konec tedna odigral šele prvih 20 minut za Basel.

Evropska liga, drevišnji pari šestnajstine finala (prve tekme)

Borussia Dortmund - Porto (19)

Anderlecht - Olympiakos (19)

Fiorentina - Tottenham (19)

Midtjylland - Manchester United (19)

Villarreal - Napoli (19)

St. Etienne - Basel (19)

Sevilla - Molde (19)

Sion - Braga (21.05)

Sporting Lizbona - Bayer Leverkusen (21.05)

Augsburg - Liverpool (21.05)

Šahtar Donjeck - Schalke 04 (21.05)

Valencia - Rapid Dunaj (21.05)

Galatasaray - Lazio (21.05)

Sparta Praga - Krasnodar (21.05)

Olympique Marseille - Athletic Bilbao (21.05)