Italijani o prihodnosti Samirja Handanovića

Če gre verjeti italijanskim novinarjem, slovenski reprezentančni vratar nima zajamčene dolgoročne prihodnosti pri Interju.

Objavljeno
14. november 2014 01.37
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Če gre verjeti italijanskim novinarjem, Samir Handanović nima zajamčene dolgoročne prihodnosti pri Interju. »Sarma« ima pogodbo s klubom do junija 2016. Če je ne bo podaljšal v naslednjega pol leta, bi ga lahko klub poleti prodal za odškodnino med 8 in 9 milijonov evrov. »Če bi bil jaz v vodstvu Interja, ga ne bi pustil stran. Samir je profesionalec, vselej prouči tekmeca, krasi ga prava intuicija. Z izkušnjami lahko postane le še boljši. Gotovo bo zrušil moj rekord,« je sporočil vodstvu Interja nekdanji vratar Gianluca Pagliuca. Slednji je še vedno rekorder po številu ubranjenih enajstmetrovk v serie A (24 od 91; 26,4 %), na drugem mestu pa je prav Handanović (20 od 55; 36 %), ki je v tej sezoni ubranil vse tri 11-m, tretji je bivši Laziev vratar Luca Marchegiani (55; 36 %).

Slovenci še brez zmage s Portugalcem

Sodnik na tekmi med Anglijo in Slovenijo bo 45-letni Olegario Benquerenca, Portugalec, ki je doslej delil pravico na 88 mednarodnih tekmah. Benquerenca je zavarovalni agent, ki rad kolesari, ukvarja se tudi s fotografijo in petjem. Zanima ga politika, četudi nikdar ni vstopil vanjo. Pogosto ga uvrščajo tako na seznam najboljših kot najslabših sodnikov. Slovenske zasedbe so bile s Portugalcem doslej neuspešne. Prvič so ga spoznali Mariborčani avgusta 2002, ko so v kvalifikacijah za ligo prvakov izgubili s ciprskim Apoelom z 2:4, pri čemer je Benquerenca pokazal deset rumenih kartonov (največ v svoji karieri!) in dve enajstmetrovki, Štajerci pa so pod njegovo piščalko izgubili tudi lani v Plznu z 1:3. Slovenija je septembra 2010 remizirala v Beogradu, tedaj pa je Benquerenca pokazal devet rumenih kartonov (6 Srbom, 3 gostom).