Izet Rastoder le ujel partnerja

Hypo Alpe Adria, novi pokrovitelj NK Olimpije, bo dve leti sodeloval z zeleno-belimi.

Objavljeno
28. februar 2014 18.56
Predstavitev NK Olimpija. Na sliki , trener Milorad Kosanović, igralec Nemanja Mitrović in predstavnik Hypo. Ljubljana,28.02.2014
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Predsednik NK Olimpije Izet Rastoder je pred tedni vznemiril slovensko javnost z zahtevo po denarni pomoči Luke Koper za klub. V solo akciji ni naletel na odobravanje, a je dober mesec dni pozneje vseeno ujel »kapitalca« v podobi Hypo Alpe Adria.

Se Olimpiji obetajo lepši časi, kar zadeva denarno neodvisnost od največjega plačnika? Denarne podrobnosti sodelovanja niso znane, toda vsekakor bodo Olimpiji in tako rekoč volku samotarju med plačniki prvoligaškega nogometa v glavnem mestu, Rastoderju, pokroviteljski evri prišli še kako prav. Neuradno naj bi letni vložek znašal vsaj 50.000 evrov, hkrati bo Hypo s svojimi ljudmi pomagal pri marketinških akcijah kluba, ki mu je z manjšimi denarnimi sredstvi pomagalo že doslej.

Rastodarjevo podjetje Derby je sicer komitent te znane finančne družbe, ki je tudi sponzor Nogometne zveze Slovenije. Z Olimpijo je sklenil dveletno pogodbo.

»Olimpijo smo prepoznali kot eno od največjih blagovnih znamk v Sloveniji, ne samo športnih. Ni v zavidljivem položaju, vendar je prav to naš največji izziv. Ne prinašamo samo pokroviteljskega vložka prek denarnih sredstev, pač pa predvsem izkušnje prek naše vizije in pretekle izkušnje na nogometnem, košarkarskem in smučarskem področju. Prinašamo tudi nekatere sveže kadrovske moči. Lahko pripeljemo Olimpijo na pot, ki si jo zasluži – da bo stabilen in uspešen klub, ne le v slovenskem, pač pa tudi evropskem prostoru,« je vzgibe za sicer hvalevredno vlaganje v slovenski šport in nogomet pojasnil direktor marketinga in odnosov z javnostmi Hypo Alpe Adria Bank Tomaž Krajnčič.