Izet Rastoder ostaja predsednik Olimpije

Ljubljanski poslovnež Izet Rastoder je na skupščini NK Olimpije dobil nov štiriletni predsedniški mandat.

Objavljeno
11. december 2014 15.38
iza/nogomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Tudi nadaljnja štiri leta bo slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpijo vodil ljubljanski poslovnež Izet Rastoder. Na današnji volilni skupščini so mu delegati zaupali še en predsedniški mandat, potem ko je bil tudi edini kandidat.

Rastoder je dobil 139 glasov za, eden je bil proti, dva delegata pa sta se vzdržala. »V čast mi je, da bom še naprej predsedoval tako uglednemu klubu, kot je Olimpija. Menim, da smo v vseh teh letih, odkar sem se aktivno vključil v delovanje kluba, naredili vse, da Olimpija nemoteno deluje. V prihodnje si želimo uspehe tako na domačih in mednarodnih zelenicah,« je po izvolitvi povedal Rastoder.

V disciplinsko komisijo so delegati izbrali Milenka Aćimovića, Dejana Kopasića in Klemena Janežiča ter Andreja Kračmana kot rezervnega člana.

Na skupščini Športnega društva NK Olimpija so izglasovali tudi spremembo statuta. Po novem bo predsednik društva imenoval tako izvršni kot tudi nadzorni odbor. Pri tem je bilo kar nekaj očitkov, češ da bo imel predsednik kluba prevelika pooblastila.

Predstavili so tudi poslovanje društva v poslovnem letu 2013. Med drugim je krovno društvo ŠD NK Olimpija zabeležilo 217.383 evrov presežka prihodkov nad odhodki, a skupno je negativni kapital društva znašal 1,7 milijona evrov, predvsem na družbi Nogometno društvo d.o.o., kar je v bistvu članska ekipa Olimpije.

Skupščino je sicer obiskal tudi ljubljanski župan Zoran Janković in med drugim povedal, da morajo za uspeh Olimpije vsi stopiti skupaj, da bo MOL zeleno-belim stal ob strani tudi z denarjem, obljubil je, da bo prihodnje leto dokončano še eno igrišče v Stožicah, prav tako pa poudaril, da bo prej ali slej prenovljen tudi Plečnikov stadion za Bežigradom, ki bo tudi na voljo Olimpiji.