Izjemni Ibrahimović prinesel Mourinhu prvo lovoriko na klopi Uniteda

Manchester United je v izjemnem finalu ligaškega pokala na Wembleyju s 3:2 premagal Southampton.

Objavljeno
26. februar 2017 20.19
SOCCER-ENGLAND-SOU-MUN/EFLCUPFINAL/
N. Gr.
N. Gr.

London - Finale ligaškega pokala na Wembleyju med Manchester Unitedom in Southamptonom je bil eden najboljših zadnjih let. V finalih večkrat vidimo taktične predstave brez pretirano lepe igre, Southampton in United pa sta odigrala pravo poslastico. 

Na začetku tekme so bili igralci kluba z juga Anglije mnogo boljši nasprotnik, prevladovali so na sredini igrišča, Manchester United pa je z golom Zlatana Ibrahimovića povedel iz ene redkih priložnosti. Southampton se ni prestrašil, nadaljevali so z napadalno igro, sodnik Andre Mariner pa je Manolu Gabbiadiniju neupravičeno razveljavil zadetek zaradi prepovedanega položaja. Jesse Lingaard je povišal na 2:0, Gabbiadini pa tik pred iztekom polčasa znižal zaostanek.

V drugem delu se razmerje moči ni spremenilo, Southampton je bil še naprej boljši nasprotnik, s svojim drugim golom na tekmi je izenačil danes odlični Gabbiadini. Nato so se priložnosti vrstile na obeh straneh, Oriol Romeu je zadel vratnico gola de Gee, na drugi strani pa so bili nogometaši Uniteda nevarni iz vsake prekinitve. 

Ko se je že zdelo, da bomo na Wembleyju spremljali podaljške, je še drugič udaril Zlatan Ibrahimović. Po protinapadu obramba Southamptona ni bila dobro postavljena, kar je izkoristil Ander Herrera in poslal odlično žogo v kazenski prostor, ki jo je Ibrahimović s petih metrov brez težav pospravil v mrežo. 

Manchester United je izkoristil izkušnje in kvaliteto posameznikov, Southampton pa si zasluži vse čestitke za izjemno kvalitetno tekmo, ki bi se s kančkom sreče lahko razpletla tudi v njihovo korist. To je prva lovorika za Joseja Mourinha, odkar je prevzel United, s tem je postal prvi trener v zgodovini kluba, ki je že v prvi sezoni na klopi v klubske vitrine prinesel lovoriko. 

Ligaški pokal je bil zgolj »ogrevanje«, prave tekme United čakajo v prvenstvu, kjer jih čaka srdit boj za vsaj četrto mesto in vozovnico za ligo prvakov. 

Wolfsburg odpustil Valeriena Ismaela

Nemški prvoligaš Wolfsburg je odpustil trenerja Valeriena Ismaela po prvenstvenem porazu proti Werdru iz Bremna z 1:2. Wolfsburgu v letošnji sezoni ne gre, trenutno se le dve točki nad mesti, ki vodijo v drugo bundesligo, zato so se v ekipi odločili za spremembo. Wolfsburg je sicer na začetku sezone vodil Dieter Hecking, a ga je 18. oktobra zamenjal Ismael. Njegov naslednik še ni znan.