Iztok Kapušin novi trener Celjanov

Po odstopu Simona Rožmana bo nogometaše Celja odslej vodil 41-letni Iztok Kapušin.

Objavljeno
07. september 2015 18.16
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Po dveh sezonah razcveta mladega celjskega moštva in letošnjem slabem začetku nove sezone slovenskega državnega prvenstva v NK Celje začenjajo novo poglavje. Po odstopu Simona Rožmana so danes predstavili novega trenerja - moštvo bo vsaj do konca sezone vodil 41-letni trenerski strokovnjak Iztok Kapušin. Njegov pomočnik bo Aleš Kačičnik.

»Izredno sem vesel, da lahko predstavim tako obetavnega, a obenem že izkušenega trenerja. Iztok je v svoji karieri že vodil kar nekaj klubov, preizkusil se je tudi v tujini. Je strokovnjak, ki prihaja iz lokalnega okolja, tako da nedvomno pozna razmere v našem klubu. V minulih dneh smo se prepričali, da poseduje pravo miselnost za naš klub, saj nam je predstavil ambiciozen načrt, s katerim sem prepričan, da bo naše rezultate kmalu dvignil na višjo raven. Njegova naloga ne bo lahka, a mu zaupamo in mu dajemo vso podporo pri njegovem delu,« je novega trenerja, ki je v zadnjih sezonah deloval na Hrvaškem, predstavil predsednik dr. Stevan Đorđević.

»Zavedam se, da sem prišel v izredno velik klub, zato sem še toliko bolj počaščen, da smo se z vodstvom uspeli dogovoriti. Čaka me odgovorno delo, a se močno veselim izziva. Vsekakor si čim prej želim dvigniti mentalno moč ekipe, igralcem pa bom dal že na nocojšnjem treningu vedeti, da jim zaupam in da verjamem v njihovo nesporno kakovost in igralski potencial,« je povedal novi trener, ki ga že čez nekaj dni čaka prvi izziv - pokalna tekma z Muro. »V teh uvodnih treningih se bomo osredotočili predvsem na disciplino v fazi branjenja, v napadalnem segmentu igre pa bomo skozi trenažni proces skušali čim prej udejanjiti znanje in kreativnost tega moštva,« je že načrtoval svoje delo v prvoligašu, ki je ta čas na dnu lestvice.

Kapušin sicer prihaja iz Brežic, kjer je začel svojo nogometno kariero. Kot igralec je bil še še član Naklega, Radeč, Vevč, Domžal, Krke, Krškega, Zagorja in nekaterih avstrijskih nižjeligašev. V tem času je diplomiral tudi na Fakulteti za šport, že pri 26 letih pa je z najvišjo trenersko licenco začel delati kot trener. Leta 2003 je začel v Krškem, sledila je selitev k novomeški Krki, pa v moštvo Ivančne Gorice, nadaljeval je na Hrvaškem in Bistro popeljal v drugo hrvaško ligo. Letošnjo sezono je začel pri nekdaj slovitem Hrvatskem Dragovoljcu.