Jan Oblak izbran v idealno enajsterico

Vratarja Atletica iz Madrida je UEFA uvrstila v idealno enajsterico prvih četrtfinalnih tekem lige prvakov.

Objavljeno
17. april 2015 12.37
FBL-EUR-C1-ATLETICO-REALMADRID
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Evropska nogometna zveza (UEFA) je objavila najboljšo enajsterico prvih četrtfinalnih tekem lige prvakov, v njej pa se je znašel tudi slovenski vratar Jan Oblak. S tem je postal že drugi slovenski vratar v tej sezoni lige prvakov, ki ga je doletela podobna čast.

Če je Oblak posebno tehnično komisijo evropske nogometne zveze s svojimi sijajnimi obrambami prepričal v torek, je mariborskemu čuvaju mreže Jasminu Handanoviću to uspelo že v skupinskem delu lige prvakov. Veliko večjega zanimanja svetovne nogometne javnosti je bil kakopak deležen Oblak, ki je med drugimi navdušil tako trenerska veljaka madridskih tekmecev Diega Simeoneja in Carla Ancelottija, kot tudi vratarja Reala Ikerja Casiliasa.

»Slovenski reprezentant je moral počakati na svojo priložnost pri Atleticu, svojo vrednost pa je nato pokazal že v osmini finala, ko je nadomestil poškodovanega Miguela Moyaja. Oblak je blestel proti Realu iz Madrida in zbral osem obramb. Najboljše je bilo njegovo prvo posredovanje, ko je povsem iztegnil desno roko in ubranil strel Garethu Balu,« so izbor Škofjeločana pokomentirali pri UEFA.

Dvaindvajsetletnik se je znašel v družbi samih priznanih nogometnih imen. Ob njem so v idealni enajsterici še Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Guilherme Siqueira (Atletico Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munchen), Arturo Vidal (Juventus), Luis Suarez (Barcelona), Ricardo Quaresma in Jackson Martinez (oba Porto).