Jan Oblak ostal brez Urugvaja in Argentine

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak si je poškodoval koleno. Na tekmi proti Urugvaju v vratih Samir Handanović.

Objavljeno
03. junij 2014 19.26
Posodobljeno
03. junij 2014 19.35
Trening Slovenske nogometne reprezentance
Jernej Suhadolnik, poročevalec
Jernej Suhadolnik, poročevalec

Montevideo - Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je želel v Južni Ameriki ponuditi priložnost obema vratarjema, ki v zadnjem obdobju nosita glas o vrhunskih slovenskih čuvajih mreže po vsem svetu. Benficina številka 1 Jan Oblak bi po prvotni zamisli branil v Montevideu, veliko bolj izkušeni Interjev adut Samir Handanović pa v La Plati, kjer se Slovencem vendarle obeta dvoboj s tekmecem najvišje možne ravni.

Toda že na zadnjih treningih v Buenos Airesu je postalo jasno, da Oblak ne bo dobil težko pričakovane priložnosti, saj si je pri enem od posredovanj rahlo poškodoval desno koleno. »Samir bo naša številka ena tako v Urugvaju kot Argentini,« nam je razkril selektor Katanec in zatrdil, da zaradi prijateljskih tekem, četudi tako spektakularnih, kot bosta na štadionih Centenario v Montevideu in pozneje v La Plati, ne bo ogrozil zdravja škofjeloškega vratarja in njegovega statusa v Benfici.

Ob tem je treba dodati, da Katanec nikoli ni imel dileme ali pomislekov, kdo je ta čas prvi vratar slovenske reprezentance. »Jan bi resda branil v Urugvaju, Samir pa v Argentini, toda naj povem, da je naša številka 1 Handanović,« je odpravil dvome, ki so se resda pojavili predvsem pri mlajših nogometnih privržencih, 50-letni Ljubljančan.