Jan Oblak tretjič zapored nepremagan (VIDEO)

Zmaga še za Kevina Kampla, medtem ko sta Jasmin Kurtić in Josip Iličić pokalni poraz Fiorentine spremljala s klopi.

Objavljeno
08. april 2015 01.29
SOCCER-GERMANY/CUP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Nogometaši španskega prvaka Atletica Madrida so v domačem prvoligaškem tekmovanju zmagali še tretjič zapored, eden glavnih junakov pa je bil vnovič slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je prav tako še tretjič zapovrstjo ostal nepremagan. Po uspehu nad Sociedadom z 2:0 Atletico ostaja na tretjem mestu razpredelnice, za drugouvrščenim Realom, ki ima tekmo manj, pa zdaj zaostaja le dve točki. Madridski klub je končni izid postavil že v deseti minuti, ko je v polno po odbitku zadel še v minuli sezoni član Sociedada Antoine Griezmann, že v tretji minuti pa je lastnega čuvaja mreže Geronima Rullija z glavo ukanil Mikel Gonzalez. Oblak je imel malo dela, v okvir njegovih vrat sta letela le dva tekmečeva poskusa, se je pa moral izjemno izkazati v zadnjih izdihljajih obračuna, ko je s panterskim skokom in izjemno parado zaustavil strel Estebana Granera s prostega strela.

Italijanski prvak Juventus se je le prebil v pokalni finale. Po porazu na prvi tekmi pred domačimi navijači (1:2) je v povratnem dvoboju nadigral Fiorentino, zmagal s 3:0 in napredoval s skupnim izidom 4:2. V 21. minuti je zadel Alessandro Matri, tik pred odhodom na odmor povišal Roberto Pereyra, v 59. minuti pa uspeh zapečatil Leonardo Bonucci. Juventus je finiš dočakal z zgolj desetimi igralci na terenu, saj si je v 87. minuti predčasno pot pod prho z rdečim kartonom prislužil Alvaro Morata. Slovenca Jasmin Kurtić in Josip Iličić sta poraz Fiorentine spremljala s klopi, pri zmagovalcih pa v kadru ni bilo Carlosa Teveza, ki si je poškodoval stegensko mišico. Stara dama bo v Rimu lovila jubilejno deseto pokalno lovoriko, a prvo po dveh desetletjih posta.

Borussia Dortmund se je po podaljških uvrstila v polfinale nemškega pokala, potem ko je s 3:2 le mukoma odpravila Hoffenheim. Junak zmage je bil 35-letni veteran Sebastian Kehl, ki je odločilni gol prispeval v 108. minuti. Pred tem sta se mreži med 19. in 28. minuto kar trikrat zatresli. Domače je v vodstvo popeljal Neven Subotić, za zasuk sta poskrbela Kevin Volland in Roberto Firmino, izenačil je in s tem izsilil podaljške Pierre-Emerick Aubameyang. Slovenski reprezentančni zvezdnik Kevin Kampl je v igro vstopil šele v podaljšku, ko je v 101. minuti zamenjal Henrika Mhitarjana. Da je bila zmaga Borussie zaslužena, zgovorno priča tudi razmerje strelov na gol, kar 13:3. Wolfsburg je bil z 1:0 boljši od Freiburga, odločil je Ricardo Rodriguez z golom z bele točke v 72. minuti.

V Angliji pa sta se v dvoboju moštev z dna razpredelnice Aston Villa in QPR v 32. kolu razšla brez zmagovalca (3:3). Domačim je točko zagotovil Christian Benteke s trojčkom, gostje pa so dvakrat vodili, a naposled zadetki Matthewa Phillipsa, Clinta Hilla in Charlieja Austina niso bili zadosti za tri točke.