Jana Oblaka ni v izboru FIFA

Za najboljšega nogometaša leta kandidirajo Portugalec Cristiano Ronaldo, Argentinec Lionel Messi in Brazilec Neymar.

Objavljeno
23. september 2017 08.38
J. P.
J. P.

London - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je objavila sezname nominirancev za izbor The Best oziroma najboljših igralcev v posameznih kategorijah v letu 2017. Kot vselej največ pozornosti žanje izbira najboljšega nogometaša leta, lansko laskavo lovoriko bo branil Realov Portugalec Cristiano Ronaldo, ki pa mu bosta skušala načrte prekrižati večni tekmec, Barcelonin argentinski vrituoz Lionel Messi, in prestopni rekorder ob selitvi iz Katalonije v Pariz, Brazilec Neymar.

Trenerja, ki je najbolj zaznamoval letošnnje leto, bodo našli v trojici Zinedine Zidane (Real), Antonio Conte (Chelsea) in Massimiliano Allegri (Juventus). Med igralkami so izstopale Američanka Carli Lloyd, Nizozemka Lieke Martens in Venezuelka Deyna Castellanos, med trenerji ženskih kolektivov pa Gerard Precheur (Olympique Lyon) in selektorja Danske in Nizozemske, Nils Nielsen in Sarina Wiegman. Za najboljše navijače kandidirajo privrženci Borussie Dortmund, Celtica in Københavna.

Na novo pa so pri FIFA uvedli tudi kategorijo najboljšega vratarja, v najožji izbor pa se ni uvrstil čuvaj mreže madridskega Atletica in slovenske izbrane vrste Jan Oblak. Prednost pred njim so dobili Juuventusov italijanski »fosil« Gianluigi Buffon, trenutno poškodovani Bayernov Nemec Manuel Neuer in Realov Kostaričan Keylor Navas.