Jana Oblaka predstavili na štadionu Vicente Calderon

Atletico Madrid je danes uradno predstavil novega vratarja, slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Objavljeno
22. julij 2014 13.53
Posodobljeno
22. julij 2014 13.53
FBL-EUR-C1-ATLETICOMADRID-OBLAK
Š. Ro., M.Ž., Delo.si
Š. Ro., M.Ž., Delo.si

Madrid - Španski nogometni prvak Atletico Madrid je danes na štadionu Vicente Calderon uradno predstavil novega vratarja Jana Oblaka.

Za slednjega je portugalski Benfici odštel 16 milijonov evrov, Oblak pa je s tem poskrbel za rekordni prestop med slovenskimi nogometaši, četrti najdražji je bil med vsemi nogometnimi vratarji doslej.

»Zavedam se, da prihajam kot zamenjava za Thibauta Courtoisa, naredil bom vse, da bom na njegovi ravni. Zelo sem zadovoljen, da sem prišel v Atletico. Odločitev sem sprejel na podlagi razgovorov z različnimi igralci kluba, ki so vsi pohvalili delo in stanje v njem. Zagotovo je to velik korak v mojem življenju, ki prinaša tudi ogromno odgovornosti. Benfica mi bo ostala v lepem spominu, vendar sem moral narediti ta korak, saj bo veliko soigralcev prav tako zapustilo klub. Atletico je bil moja priložnost je povedal 21-letni Škofjeločan.

Cerezo: Tvoja prihodnost je tudi naša

Predsednik kluba Enrique Cerezo je na predstavitvi namenil nekaj besed slovenskemu vratarju: »Tukaj se boš srečal z zdravo konkurenco. Vsi skupaj se bomo trudili, da se boš počutil kot član velike družine. Tvoja prihodnost je tudi naša.«