Joe Hart: Čaka nas zahteven zalogaj, a smo dobro pripravljeni

Eden od ciljev angleške nogometne reprezentance je zmaga na vseh desetih tekmah kvalifikacij za euro 2016.

Objavljeno
12. junij 2015 10.51
SOC/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Angleška nogometna reprezentanca se je pred nedeljskim stožiškim spektaklom, kvalifikacijsko tekmo za nastop na euru prihodnje leto s Slovenijo, odstranila izpred oči javnosti in se v miru pripravljala na »zahteven zalogaj«, kot je prihajajoč šesti dvoboj v skupini E označil čuvaj mreže treh levov Joe Hart.

»Naša obramba dobro deluje. Na njej je bil stalen poudarek po dvobojih lanskega mundiala z Italijo in Urugvajem, v katerih smo dobili štiri gole. Naš cilj je, da zadaj vzdržimo pritisk, fantje v napadu, ki je ravno tako močan, pa nato naredijo svoje,« je poudaril 28-letni vratar Manchester Cityja, ki si je za cilj zadal zmago v vseh desetih dvobojih kvalifikacij.

»Seveda so kvalifikacije za euro na povsem drugi ravni kot svetovno prvenstvo. Tekmeci so naši izzivalci, od nas pa se pričakuje, da jih premagujemo in si kar najhitreje zagotovimo pot v Francijo, ki je kajpak naš osnovni cilj,« je dodal Hart, o slovenski izbrani vrsti pa: »Gre za eno od reprezentanc, ki nas še lahko ujamejo, a nas to ne skrbi. Dobro smo pripravljeni, ne glede na to, da je komaj konec klubske sezone. Vselej se odzovemo, ko kliče Anglija.«